CS:GO

IEM Cologne: MOUZ a FaZe končí, Astralis s Natus Vincere budou hráč večer o postup

IEM Cologne: MOUZ a FaZe končí, Astralis s Natus Vincere budou hráč večer o postup
1. 8. 2023
  |  

V Kolíně nad Rýnem probíhá závěrečný den základní částí prestižního turnaje IEM Cologne 2023. Je jasné, že se před fanoušky nepodívá dvojice celků FaZe a MOUZ, která podlehla v prvních zápasech dnešního programu NAVI, respektive Astralis. Ti spolu od 19:30 budou hrát o postup.

První zápasy dnešního programu IEM Cologne 2023 nabraly velmi rychlý spád. Natus Vincere se totiž na první mapě zápasu s FaZe vůbec nenadřeli a dokázali velmi svižně ovládnout T-side (de_mirage) v poměru 10:5 a ve druhé půli hvězdnému soupeři nedovolili ani mapu. Druhé dějství (de_overpass) sice nabídlo vyrovnanější podívanou, která gradovala po dvou vyrovnaných polovinách až v prodloužení, ale i tam se radovali NAVI (19:17) a zajistili si postup do finále Lower Bracket

FaZe vs. Natus Vincere

Výsledek - 0:2
  • de_mirage 6:16 (5:10)
  • de_overpass 17:19 (6:9)
  • de_ancient

Ještě rychlejším se stal zápas mezi dánskými Astralis a nejmladším sestavou na turnaji reprezentující organizaci MOUZ. Dobrý výkon sice předvedlo maďarsko-slovenské duo torzsi & frozen, stejně jako zbytek celku, na rozjetého legendárního Nicolai "device" Reedtze to však absolutně nestačilo. Astralis nejprve smetli soupeře na mapě de_ancient 16:8 (11:4), posléze na de_nuke 16:11 (9:6) a bylo hotovo. 

MOUZ vs. Astralis

Výsledek - 0:2
  • de_ancient 8:16 (4:11)
  • de_nuke 11:16 (6:9)
  • de_vertigo

Během odpoledne probíhají zápasy mezi Vitality a G2 Esports, respektive Cloud9 a GamerLegion, přiblizně od 19:30 by měly začít bojovat proti sobě celky Natus Vincere a Astralis, v jejich vzájemném souboji se rozhodne o postupu do play-off z pozice vítěze Lower Bracket skupiny "B".

 


Zdroj úvodní fotografie: @IEM

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.