CS:GO

Čtvrtfinále IEM Cologne 2023: Buzz a device táhli Astralis, Heroic padli 0:2

Čtvrtfinále IEM Cologne 2023: Buzz a device táhli Astralis, Heroic padli 0:2
4. 8. 2023
  |  

Zápas mezi dánskými giganty Heroic a Astralis se stal velkolepou podívanou zejména při pohledu na dvojici Buzz & device, která se stala stěžejní pro druhý jmenovaný celek. Ten dokázal po dlouhé době svého soupeře porazit a díky vítězství 2:0 postoupil do semifinále IEM Cologne 2023.

Dánská bitva dvou gigantů okořenila čtvrtfinále IEM Cologne 2023. Mezi Astralis a Heroic bují velká rivality poslední roky, a byť to vypadalo, že bude mít papírově i tentokrát druhé jmenovaný celek navrch, opak byl pravdou. Astralis hrající v dost možná nejlepší formě za poslední roky byli proti. 

Sestavě, kterou poslední týdny týhne zejména Nicolai "device" Reedtz, se podařil skvěle vstup do čtvrtfinále, když postupně dokráčel k vedení 8:7 na polovině mapy de_ancient. Pak navíc Heroic nedovolili ani kolo a zvítězili v celkovém poměru 16:7, čímž se v sérii posunuli do vedení 1:0.

Druhá mapa (de_inferno) se proměnila v obrovskou one man show od mladého Christiana "Buzz" Andersena, kterému se podařilo za 27 kol nastřílet 30 killů (105 ADR, 77,8 % KAST). Astralis sice v polovině ztráceli v poměru 7:8, pak se však za T-side rozjeli ve velkém stylu a dokázali dokráčet pro vítězství 16:11. 

Celkově tak zvítězili ve čtvrtfinále 2:0 a postupují do semifinále, kde narazí na G2 Esports. Druhé semifinále odehraje ENCE s Vitality.

Heroic vs. Astralis

Výsledek - 0:2
  • de_ancient 7:16 (7:8)
  • de_inferno 11:16 (8:7)
  • de_overpass

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.