CS:GO

HUNDEN vs. Heroic! Úspěšné spojení trenéra a týmu přechází v právní válku

HUNDEN vs. Heroic! Úspěšné spojení trenéra a týmu přechází v právní válku
29. 7. 2021
  |  

Do velkých nepříjemností se řítí vztah dánského trenéra Nicolai "HUNDEN" Petersena a jeho dosavadního zaměstnavatele, týmu Heroic.

Oficiálně se třicetiletý trenér podle webu win.gg vrátil až na letošní DreamHack Masters poté, co obdržel ban k účasti na oficiálních zápasech svého týmu. Už předtím se ale podílel na úspěchu Heroic v rámci vítězství na ESL One: Cologne 2020 Online - Europe, #HomeSweetHome: Week 5, LootBet nebo pomohl ke stříbru z DreamHack Open Summer 2020: Europe.

Nyní ale dochází k velké trhlině vztahu mezi dánským trenérem a organizací, ve které má stále platný kontrakt. Na základě jeho středečního Tweetu informovalo HLTV i s dalšími zdroji o tom, že se HUNDEN chystá neprodloužit kontrakt s dánskou organizací.
To ale není vše. Dnes se ozvala druhá strana barikády, tedy samotná organizace, která ve svém vyjádření upřesňuje nějaké věci a informuje o dalších krocích, ke kterým se chystá.

Jedním z nich je okamžité ukončení kontraktu na základě nepříjemných zjištění, které se přesouvají dokonce k dánským legislativním orgánům a podklady byly také dle oficiálního vyjádření předány ESL, jakožto pořadateli největších turnajů a také Esports Integrity Commission: ESIC.

HUNDEN se měl provinit poté, co se tým jednomyslně shodl na tom, že se trenér nebude účastnit IEM Cologne kvůli problémům s důvěrou. Následně zablokoval členům přístup ke složce se strategiemi a také "vyšetřování odhalilo, že pan Petersen před turnajem sdílel důvěrné a citlivé informace z naší složky strategie s klíčovou osobou u významného konkurenta," uvádí oficiální vyjádření.

Nyní zřejmě nastává období ticha až do chvíle, kdy padne oficiální verdikt v Dánsku.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.