League of Legends

Humanoid potvrdil budoucnost s Fnatic, smlouvu prodloužil o tři roky

Humanoid potvrdil budoucnost s Fnatic, smlouvu prodloužil o tři roky
27. 11. 2023
  |  

Minimálně do roku 2026 má Humanoid jistotu smlouvu s Fnatic. Organizace prodloužením dala najevo, že s midlanerem dlouhodobě počítá.

Jasný signál vůči hráčům. Humanoid do Fnatic přestoupil začátkem roku 2022, čemuž předcházela snová sezóna se dvěma tituly v barvách MAD Lions. Očekávalo se, že vítěznou auru přenese i do druhé nejúspěšnější evropské organizace, ale na první triumfy se stále čeká.

Loňský rok Fnatic potkala nečekaná krize. Neúčast v play-off znamenala několikrát přestavění rosteru. Postupně odešli Rekkles, Wunder, Advienne i Rhuckz. Na jaře dorazil také český kouč Nightshare a přestavba mohla začít.

Forma se skutečně každým týdnem zlepšovala, což vygradovalo druhým místem na LEC Season Finals, kde parta nestačila na suverény G2. Při srovnání se zimním splitem, kdy organizace skončila poslední, to byla rozhodně úleva.

Fnatic ani tentokrát nelení a tým připravil další support změnu. Do rosteru přichází Korejec Jun, aby udělal duo s krajenem Noahem. Zbytek sestavy zůstává stejný a zdá se, že očekávají dlouhodobý projekt. Management prodloužil o tři roky smlouvu jak s Humanoidem, tak i junglerem Razorkem.

Španělský hráč ukazuje skvělé momenty, ale zároveň je kritizovaný pro malou konzistenci a zbytečné chyby. Kouč Nightshare odhalil, že jungler má občas problémy se stresem, ale rychle se zlepšuje. I to může být jeden z důvodů prodloužení smlouvy.

Oba hráči budou pod Fnatic patřit minimálně do roku 2026, což je z esport pohledu velmi dlouhá doba. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.