League of Legends

Humanoid je jako můj brácha. Ve Fnatic jsem nechtěl hrát s jejich supportem, řekl Carzzy

Humanoid je jako můj brácha. Ve Fnatic jsem nechtěl hrát s jejich supportem, řekl Carzzy
13. 5. 2024
  |  

Trojnásobný vítěz LEC a nejúspěšnější český hráč Carzzy se objevil v talkshow Reflections u moderátora Thorina. Společně probrali dosavadní kariéru i vyhlídky do budoucna.

Kdo trochu více sleduje platformu X či ví o contentu Thorina, tak ví, že moderátor zrovna neměl české ADC v lásce. "Nechápu, jak může mít tři tituly," nechal se slyšet v jednom z dílů s co-hostem IWD. Jenomže v posledních několik měsícich byly na stejné sociální vidět jejich častější interakce, vtípkování a uvolněnější nálada. 

Někteří sledující se dokonce nechali slyšet, že by rádi ADC Vitality viděli v jednom z podcastů - a povedlo se. Carzzy se skutečně stal dalším hostem série Reflections, ve které se objevují osobnosti esportu napříč tituly. Z českých hráčů byl například v roce 2021 vyzpovídán i Freeze.

Díky aktuálnímu rozhovoru s trojnásobným šampionem tak přišel zajímavý vhled do dosavadní kariéry i Carzzyho. Jak už u něj bývá standardem, český hráč se nebojí být upřimný a odtajnit i informace, které by jiní profesionálové raději zatajili.

 


O nabídce Fnatic

Skončila sezóna 2022 a Carzzy za sebou má nejslabší rok kariéry. Projekt Vitality nevyšel a ADC přemýšlí, kam dále. "Měl jsem možnost zůstat, ale tušil jsem, že mi to zničí kariéru," odtajnil svůj myšlenkový proces. Na stole měl dále oficiální nabídku od MAD Lions, kde nakonec získal titul, a od Fnatic.

"Ačkoliv jsem hodně chtěl hrát s Humanoidem, nešel jsem tam kvůli Rhuckzovi," přiznává. Portugalský support tehdy měl nahradit Hylissanga, i když ve 26 letech doposud neměl zkušenosti s LEC. Fnatic ovšem ze svého rozhodnutí neslevilo, supporta si ponechali a zbytek si všichni dobře pamatujeme. Organizace nakonec podepsala znovu Rekklese a skončila poprvé mimo play-off.

O supertýmu Vitality

Jedním z velkých témat je i nepovedený roster kolem Perkze. Sestava nabitá jména nakonec vůbec neuspěla a v létě se ani nepodívala do play-off. "Věřil jsem nám, ale po dvou týdnech společného hraní jsem tušil, že to bude problém," řekl Carzzy. Cítí, že se v jednom týmu potkalo moc osobností, brzy tedy začly problémy. Například toxicita od Selfmada či spory mezi Perkzem a Alpharim. Midlaner byl také postaven do role kouče, musel tedy plnit dvě role zároveň, což nepomohlo jeho rozpoložení a pod tlakem nehrál tak dobře.

O Humanoidovi

"Je jako můj bratr. Já s ním vycházím dobře, máme společné zájmy. Někteří to s ním možná mají těžší, ale obecně je v pohodě. Jediné, co ho dokáže opravdu naštvat je, když někdo nehraje dobře. Potom umí být velmi nepříjemný," popsal Carzzy svého bývalého spoluhráče Humanoida. Midlaner je respektován jako jeden z nejlepších hráčů ve své roli, ale občas působí, že je mu všechno jedno a i pro ostatní je těžké přečíst jeho skutečné myšlenky. 

O tom, zda je legenda LEC

Díky třem titulům je Carzzy druhým nejlepším ADC historie LEC, lépe už je na tom jenom Rekkles. Vidí sám sebe Carzzy tedy už jako legendu? "Momentálně ne, ale mým cílem je být nejúspěšnějším ADC v lize. Pokud vyhraju ještě tak další tři tituly a i s různými rostery, podobně jako Caps, tak bych se do síně slávy umístil," popsal své myšlenkové pochody. 

Celý díl Reflections si můžete pustit na tomto odkazu

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.