League of Legends

Hráč z akademie Fnatic měl smurf účet se jménem diktátora, organizace jej vyhodila

Hráč z akademie Fnatic měl smurf účet se jménem diktátora, organizace jej vyhodila
17. 7. 2023
  |  

Neočekávaná a bizarní situace nastala v týmu Fnatic TQ. ADC Reptile na svém streamu nevědomky ukázal, že jeden z jeho smurfů obsahuje jméno Hitler. Brání se, že účet sdílel s někým jiným.

Organizace Fnatic TQ okamžitě zareagovala a německého hráče z rosteru odebrala. Reptile, dosavadní starter, je tak nyní bez angažmá. Osudným se mu stal jeden z jeho smurf účtů pojmenovaný „HITLER119“, který nevědomky ukázal na streamu. ADC se brání, že account sdílel s někým jiným a o půlroku staré změně vůbec nevěděl.

Twitter user @notscriptless tento narativ potvrdil, v únoru tohoto roku skutečně účet provedl změnu jména z „LSClicks“ na to obsahující německého diktátora. Jelikož šlo o neaktivní účet, Reptile se bez ostychu přihlásil na streamu, čímž světu tento nickname ukázal. Okamžitě však klienta vypl, když si přezdívky všiml.
Notscriptless přebírá zodpovědnost za změnu jména, společně s Reptilem sdílel účet I Twitter.com
Informace se samozřejmě začala rychle šířit internetem, ke kauze se vyjádřilo mnoho známých osobností na Twitteru včetně analytika LS či castera Veterana, který se s Reptilem osobně zná. Zejména druhý jmenovaný Němce bránil, že v žádném případě nejde o někoho, kdo by se zrůdnym režimem sympatizoval. Výsledkem je ale jasné rozhodnutí ze strany Fnatic, organizace s hráčem dále spolupracovat nechce, protože jde přímo proti hodnotám organizace.

Němec se k situaci postavil čelem, okamžitě uznal chybu v tom, že neměl sdílet účet s někým jiným, což je mimo jiné i zakázané v podmínkách. Odmítá však spoluúčast na změně jména či dokonce iniciování, zmiňuje, že o této skutečnosti zkrátka vůbec nevěděl. Je ovšem plně smířen s následky a doufá v odpuštění. Reakcí je i charity stream, jehož zisk půjde na oběti genocidy.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.