CS2

Hořkosladká premiéra MATYSe v dresu fnatic: tým statisticky táhnul, na vítězství to nestačilo

Hořkosladká premiéra MATYSe v dresu fnatic: tým statisticky táhnul, na vítězství to nestačilo
29. 11. 2023
  |  

Z domácí LAN akce na LAN akci evropskou. MATYS si na Elisa Masters Espoo 2023 odbývá premiéru v dresu fnatic, vstup do turnaje se ale jeho týmu výsledkově nevyvedl. S GamerLegion na mapě Vertigo britská organizace padla 8:13 a o setrvání v turnaji bude muset bojovat s ENCE. Nevýhodou této BO1 série byl navíc fakt, že v dresu Sampi MATYS Vertigo nehrál. Navzdory tomu se statisticky popasoval s touto mapou nejlépe.

Fnatic do BO1 zápasu na mapě Vertigo vstoupili za T stranu. Úvodní pokus o výběh na B bombsite ale týmu IGL bodyyho nevyšel dle představ stejně, jako následná tři další kola. Za stavu 0:4 se britská organizace dostala do zápasu. Hráčům fnatic se povedlo odchytávat své soupeře na všech částech mapy, MATYS v cestě za prvním bodem svého týmu navíc vystřelil první kill v novém dresu. 

Na úvodní úspěch se hráčům v oranžových dresech povedlo navázat s korekcí výsledku na 3:4, od té doby ale v první polovině získali pouze jediný bod. Killově se nedařilo celému týmu a MATYS zaznamenal v úvodních dvanácti kolech pouze čtyři killy. Na takový herní přednes fanoušci domácí scény zvyklí nebyli. Čas Matúše Šimka ale měl teprve přijít.

Hned v pistolkovém kole za CT si MATYS připsal dva fragy a odstartoval své vyvedené tažení. Ani série jeho killů ale na GamerLegion nestačila. Sestava pod taktovkou polské legendy Snaxe získávala díky přečíslení jednotlivých pozic mnoho kontroly na mapě a killy slovneského zástupce fnatic povětšinou znamenaly pouze kosmetickou úpravu počtu hráčů.

V tomto trendu zápas dospěl do samotného konce. MATYS byl sice schopen zakončit mapu jako jediný z fnatic s pozitivním K/D, na premiérové vítězství to ale nestačilo. Gamer Legion v posledním kole odhalili mezeru v obraně B situ svého soupeře a došli si ta výhrou 13:8. V druhém zápase skupiny A čekají fnatic nebezpeční ENCE s novým IGL gla1vem, ty fnatic vyzvou 29.11. v BO3 sérii od 18:30.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @FNATICCS2

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.