Hodina a dost. Čína omezuje hraní počítačových her mladistvých

Hodina a dost. Čína omezuje hraní počítačových her mladistvých
1. 9. 2021
  |  

Pravděpodobně hodně z nás zažilo situaci, kdy rodiče neměli pochopení pro hraní her a rozhodli se proto omezit čas strávený u počítače či konzole. Po posledních zprávách z Číny možná své občasné naštvání přehodnotíte, protože to ještě nic nebylo.

Tamní vláda se totiž rozhodla přijít s poměrně radikálním krokem. V rámci boje proti závislostem na videohrách přišla s regulací, která mladistvým pod 18 let zákaže hrát počítačové hry mimo vymezené dny – ty nyní činí pátek, sobota, neděle plus všechny svátky. A nejen to, na své oblíbené tituly budou mít děti pouze hodinu z celého dne!

Čína hraní počítačových her označila jako „duševní opium“, a chystá děti ještě více omezit. Od roku 2019 totiž platí podobná regulace, která limitovala hraní mladistvých na 90 minut denně. Nyní pravidla budou ještě přísnější.
Gaming je v Asii extrémně populární a ani Čína není vyjímkou. Nová pravidla se dotknou zhruba 110 milionů mladistvých, kteří denně hrají online videohry. Není proto divu, že někteří tamní giganti typu Tencent ztrácejí od oznámení novinky hodnotu na akciích. Vláda se také chystá ještě více kontrolovat tamní herní společnosti, zejména k tomu, aby zamezila nákupům online.

Velký dopad to bude mít i na e-sportovou scénu. Mladí talenti nebudou moci dostatečně trénovat kariéra se jim pořádně rozjede až po 18 letech. Lze ovšem očekávat obcházení těchto pravidel, protože pro hraní her bude nutné prokázat se svým občanským průkazem, který mohou dodat i rodiče.

Zdroj: Fortune.com
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.