CS:GO

HLTV Ranking: FaZe vyletěli o 30 míst, NAVI jdou do čela, SINNERS na 25. pozici

HLTV Ranking: FaZe vyletěli o 30 míst, NAVI jdou do čela, SINNERS na 25. pozici
3. 8. 2021
  |  

Portál HLTV informoval nejen o novinkách ve struktuře, kdy se novým šéfredaktorem stává český esportový novinář Striker, ale také zároveň přidal update svého rankingu. Jaké posuny jsou nejzajímavější?

V posledních dnech a týdnech se řeší relevance HLTV rankingu v kontrastu s žebříčkem od ESL. Perfektní pořadí skrze mnoho turnajů je velmi složité a sám se o tom v Česku přesvědčuje například web eplayer.cz.

Červencová aktualizace HLTV žebříčku znamenala jeden z historických postupů směrem vzhůru. Řeč je o týmu FaZe, který na poslední velké akci (IEM Cologne 2021) prošel napříč všemu očekávání až do TOP 4, což mu zajistilo polepšení si rovnou o 30 míst. Vzestup se tak zastavil až na 6. místě v žebříčku, jen pár bodů za pátými Virtus.Pro.
Dalším velkým skokanem je australský tým Renegades, který se vyšvihl rovnou o 29. míst a aktuálně okupuje 21. příčku.

Nesmíme opomenout ani jediný český tým v TOP 30 žebříčku, na 25. místě najdeme SINNERS, kteří hned po letní přestávce vletí do své premiéry v ESL Pro League.

Tým SINNERS v Sazka eLEAGUE
Domácí jedničce v cestě do TOP 30 a udržení se zde napomohly nejen výsledky v ESEA Premier, ale také turnaj Pinnacle Cup II, kde SINNERS skončili na 3. - 4. místě.

Prvenství na výše zmíněném turnaji v německém Kolíně posunulo organizaci Natus Vincere vedenou ukrajinskou hvězdou s1mplem na nejvyšší příčku, kde byl vystřídán další východoevropský tým Gambit.

Zdroj úvodní fotografie: HLTV.org 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.