CS:GO

HLTV Ranking 13. prosince: SINNERS patří 25. místo, DNE kleslo, Entropiq Prague na hraně TOP 100

HLTV Ranking 13. prosince: SINNERS patří 25. místo, DNE kleslo, Entropiq Prague na hraně TOP 100
13. 12. 2021
  |  

Kvalifikace na ESL Challenger Anaheim 2022, jízda Entropiq Prague play-off ESEA Advanced a další zápasy česko-slovenských týmů se projevily do aktualizace pozice nejlepší tuzemské pětky v HLTV žebříčku.

Blíží se závěr roku a s tím i možné finálové pozice česko-slovenských týmů v rankingu světoznámého a renomovaného portálu HLTV.org. Konfrontace se zahraničními celky s postupem času před Vánoci ubývá a proto se v konečném součtu můžu počítat každá výhra mapy. Důkazem toho jsou Entropiq Prague, kteří se svojí (bohužel neúspěšnou) jízdou LB play-off ESEA Advanced dostali až na hranu TOP 100.

CZ/SK týmy:

SINNERS

Posun:
  • 27. místo -> 25. místo

ENTERPRISE

Posun:
  • 43. místo -> 43. místo

eSuba

Posun:
  • 63. místo -> 59. místo

Dynamo Eclot

Posun:
  • 61. místo -> 68. místo

Entropiq Prague

Posun:
  • 183. místo -> 111. místo

Nejlepším tuzemským celkem, nejen v konfrontaci s dalšími sestavami například na MČR 2021, ale také na mezinárodní scéně zůstávají SINNERS. Těm sice kvalifikace na ESL Challenger Anaheim 2022 nevyšla, přesto získal tým zajímavé skalpy pro postup na 25. místo. Posledním pokusem zakončit sezonu vítězně bude pro česko-slovenskou CS:GO jedničku play-off ESEA Premier, do kterého rozhodně jako favorit tým nevstupuje, o to sladší může být překvapení.

ENTERPRISE, Dynamo Eclot i eSuba zůstávají "na svém", první celek si drží místo v TOP 45, další dva si vyměňují pozice okolo 60. - 70. místa a dokonce roku už by se nic výrazného stát v tomto kontextu nemělo.

Příjemný překvapením v závěru roku mohl být pokus Entropiq Prague v play-off ESEA Advanced. Bohužel vítěz základní části hned padl do spodní části double-elimination pavouka a po pár výhrách přišla stopka. Také ve 40. sezoně by Entropiq Prague měli zůstat ve stejné evropské soutěži. Navíc pokud zůstanou týmem bezezměn, mohli bychom na úvod příštího roku vidět ještě větší vzestup do první stovky světového HLTV žebříčku.

S přelomem roku se bude blížit i tradiční série změn v sestavách nejen na zahraniční, ale i domácí scéně. Nové uskupení a nové šance na zisk těch nejlepších pozvánek na světové turnaje budou solidní motivací podchytit začátek roku úspěšně.

Zdroj úvodní fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.