CS:GO

HLTV 2021: s1mple králem, NAVI nejlepším týmem a cadiaN měl nejlepší play

HLTV 2021: s1mple králem, NAVI nejlepším týmem a cadiaN měl nejlepší play
23. 1. 2022
  |  

HLTV během sobotního večera vyhlásilo několik očekávaných anket, které pomylně uzavírají rok 2021. Nejlepším hráčem z TOP 20 HLTV Players se stal podle očekávání s1mple.

Těsně "pod čarou" v žebříčku TOP 20 od HLTV, tedy na jednadvacátém, dvaadvacátém a třiadvacátém místě skončili největší vyzyvatelé na pozici mezi nejlepšími dvaceti hráči na světě. Právě 21. místo obsadil slovenský hráč David "frozen" Čerňanský, kterému tak čestné ocenění uteklo o chlup (22. místo patří René "teses" Madsen, 23. pak Nikolay "mir" Bityukov).



Play dánského cadiaNa proti Gambit v rámci ESL Pro League Season 13 se stal nejlepším clutchem a highlightem roku 2021. Organizace Natus Vincere, respektive její CS:GO sekce, se dle očekávání následně stala týmem roku. Celku se podařilo ovládnout řadu turnajů, v neposlední řadě pak zejména PGL Major ve Švédsku a BLAST World Final.

Nejlepší 3 hráči roku 2021

s1mple, NiKo a ZywOo si to poté "rozdali" o pozici nejlepšího hráče roku. Bosenská hvězda týmu G2 Esports Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač nakonec obsadila třetí místo. Došlo tak k vyrovnání výsledku z roku 2018, nejlepším v případě NiKa zůstává rok 2017, kdy bral stříbro.

Vítěz z roku 2019 a 2020, francouzský sniper Mathieu "⁠ZywOo⁠" Herbaut, poprvé v životě okusil, jak chutná stříbrná placka. ZywOo vystřelil před dvěma lety jako kometa a hned při svém prvním zařazení do žebříčku TOP 20 obsadil hned premiérové prvenství (2019).

Čtyřiadvacetiletý Aleksandr "⁠s1mple⁠" Kostyliev se poté stal očekávaně nejlepším hráčem roku. Vítěz PGL Major, ESL Cologne nebo BLAST World Final, který získal z hlavních eventů MVP ocenění, se vrátil na trůn nejlepšího hráče světa po několika letech (#1 - 2018).
HLTV TOP20 za rok 2021 powered by GG.BET | Zdroj: hltv.org
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport