League of Legends

Mastercard Hitpoint Masters: Entropiq postupuje do finále a zajistil si EU Masters

Mastercard Hitpoint Masters: Entropiq postupuje do finále a zajistil si EU Masters
7. 8. 2022
  |  

Česká LoL soutěž jede v plném proudu a máme za sebou úvodní kolo play-off. Kdo se v rámci Mastercard Hitpoint Masters podívá na živé finále ve Svitavách?

Nejen v Evropě, ale také v tuzemsku se rozjela vyřazovací část. Ta ve svém úvodním kole přivítala čtyři celky, které se potkaly v horním a dolním bracketu. Lepší výchozí postavení měla nejlepší dvojka základní části Entropiq a Dynamo Eclot, v tom nižším se potkaly týmy eSuba a SINNERS.

Právě poslední dva jmenované celky sehrály úvodní sérii dne. Ač SINNERS skončili v hlavní tabulce nad nimi o 2 body, sázkové kanceláře favorizovaly právě eSuba. A trefili se, Modrá krev potvrdila roli favorita a BO5 zvládla ukončit v nejrychlejším možném čase, tedy třemi výhrami v řadě.

SINNERS dost možná zlomila první hra, kde se dvakrát ocitli ve velkém leadu, ale i to jim bylo málo k úspěšnému zakončení. eSuba ukázala zkušenosti a zvládla vyhrát, poté si pohlídala i následující dva zápasy. MVP série? Velké zápasy předváděl midlaner Sajator, který měl celkové skóre 24/3/19.

Tradiční český tým tak má jistotu postupu do Svitav, kde se opět uskuteční oblíbené živé finále. V semifinále je čeká duel s Dynamo Eclot, kteří odehráli druhou sérii dnešního dne. Ti sice do Svitav také jedou, ale jako poražený, protože nestačili na Entropiq.

Domácí jednička ukázala, že doma nemá konkurenci a pardubickou organizaci přehrála 3:1. Jednalo se o celkem vyrovnané hry, pouze ve třetím zápase se Dynamo Eclot hodně nadechnul a velké utkaní převedl talentovaný Jackisek na Yonem, ale jednalo se spíše o jednorázové vystřelení. Zkušenosti Entropiqu mladý roster opět nedokázal překonat.

Nemusí ale zoufat, je možné, že si zahrají odvetu. Pokud se Dynamo Eclot podaří porazit eSubu, objeví se ve finále a tím si zajistí účast na EU Masters – poprvé ve své historii. Entropiq díky postupu do finále má již mezinárodní turnaj jistý, tam se pokusí o postup do skupinové fáze, který jim posledně unikl.
 
O vítězi Hitpoint Masters i posledním postupujícím se rozhodně 21. srpna ve Svitavách, kam budou po dvouleté odmlce moci konečně i fanoušci.
 

Výsledky play-off

  • Lower Bracket: SINNERS – eSuba – 0:3
  • Upper Bracket: Entropiq – Dynamo Eclot 3:1
 

Program finále:

  • Semifinále: eSuba – Dynamo Eclot, 21. srpna, 11:00
  • Finále: Entropiq – TBD, 21. srpna, 17:00

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.