CS:GO
PGL Major 2022

Historie napsána, sen se stal skutečností. Karrigan dovedl FaZe k titulu na PGL Major Antwerp

Historie napsána, sen se stal skutečností. Karrigan dovedl FaZe k titulu na PGL Major Antwerp
22. 5. 2022
  |  

Velkolepé finále PGL Major Antwerp 2022 je minulostí. Šampionem nejprestižnějšího CS:GO turnaje se stali hráči FaZe poté, co si v grand finále poradili s vyzyvatelem, týmem NAVI.

Finále belgického turnaje odstartovalo na mapě Inferno, která nabrala velmi rychlý a nečekaný spád. Za T-side hrající FaZe absolutně NAVI zaskočili a během úvodních kol si dokázali vypracovat luxusní náskok. V jednu chvíli dokonce svítilo na scoreboardu skóre 9:0. 

NAVI se posléze rozhoupali, přeskupili obranou hru a dokázali snížit na 5:10, poté však FaZe opět udeřili a to dokonce dvakrát díky vyhranému pistol round ve druhé půli. V tu chvíli se však rozjelo něco, co čekalo jen málo fanoušků po celém světě i v aréně. Ukrajinsko-ruská sestava získala 10 bodů z 11 možných a rázem stála na map pointu za stavu 15:13. Šok, který opařil FaZe i arénu v Antverpách. 

Takový comeback čekal jen málokdo. Ale to nebylo vše, FaZe získali poslední dvě kola a zápas poslali do prodloužení, kde ukázali větší vůli a chuť po vítězství. Finn "karrigan" Andersen vyhecoval své svěřence k vítězství, které přišlo zejména díky trestání chyb NAVI. Stav 19:16, konec první mapy a přesun na Nuke.
První polovina na mapě Nuke nabídla další drtivou podívanou a jízdu FaZe. Ti dominovali prvním kolům a NAVI nechali vždy pouhé jedno bez odpovědi. Výsledkem byl nejprve stav 5:2, posléze dokonce 10:2. Natus Vincere se však přeci jenom na závěr poloviny podařilo snížit na rozdíl 5 kol (5:10).

Podobně jako na první mapě, tak i na té druhé získali FaZe pistol round, následně však klopýtli. NAVI mohli nadále živit naději o velkém comebacku. Když už východoevropský celek sahal po snížení na rozdíl jediného kola (12:10), přišla další tvrdá rána a odskok FaZe na 13:10. NAVI už nic nevymysleli, FaZe se radují po vítězství 16:10.

Speciální moment je to zejména pro Finna "karrigan" Andersena, který tolik po Major triumfu toužil a dočkal se jej až ve 32 letech. Druhým šťastlivcem byl pak zejména Håvard "rain" Nygaard, který tým FaZe táhl zejména na druhé mapě.

FaZe vs. Natus Vincere

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 19:16 (10:5)
  • de_nuke 16:10 (10:5)
  • de_ancient

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.