CS:GO

Historická blamáž pokračuje! Evil Geniuses se nepodívají na BLAST.tv Major, nyní vypadli i z EPL

Historická blamáž pokračuje! Evil Geniuses se nepodívají na BLAST.tv Major, nyní vypadli i z EPL
25. 2. 2023
  |  

Severoamerická organizace Evil Geniuses zažívá tragické týdny svých CS:GO sestav. Tým se nepodívá na BLAST.tv Paris Major 2023 a dnes vypadl nejrychlejší možnou cestou z ESL Pro League, když prohrál s mongolskými IHC.

Už v roce 2022 zažívali fanoušci i management organizace Evil Geniuses trpké chvíle. Vykoupení z nepovedených turnajů mělo být zavedení několika různých rosterů s názvy Evil Geniuses, Evil Geniuses Black, Evil Geniuses White, Evil Geniuses Gold. Ani to však nepomohlo a severoamerická organizace se řítí do velkého problému.

Hlavní tým, ve kterém najdeme například hráče Timothy "autimatic" Ta nebo Vincent "Brehze" Cayonte, už se prakticky nejlepších turnajů účastní jen na základě smluv a spoluprací (například BLAST Premier nebo ESL) v částečně uzavřených ekosystémech. 

Už během prvních dní roku 2023 se začalo ukazovat, jak velký problém v zámořském celku bublá. V rámci BLAST Premier: Spring Groups 2023 sice porazili Heroic (2:1), ale následně podlehli Vitality (0:2), Heroic (1:2) a v play-in stage také Complexity (1:2). Tým tak skončil mezi posledními na 13. - 16. místě.
Posléze se tým na začátku únoru přesunul do Polska, aby v rámci Intel Extreme Masters Katowice 2023 Play-in podlehl 8:16 Fnatic, 0:2 Sprout a s turnajem se rozloučil nejrychlejší možnou cestou. Nebylo by toho dost, kdyby volné chvíle tým nechtěl využít v rámci play-off CCT Central Europe Series 4 (kam dostal bezprostředně po IEM Katowice pozvánku), ovšem i zde vyletěl na první doboru v poměru 0:2 s Illuminar Gaming.

Vrchol zmaru přišel však ještě následně v rámci kvalifikací na IEM Rio 2023, kde celek nezvládl ani otevřenou kvalifikaci a skončil na nepostupovém místě. Ani to však nestačilo a Evil Geniuses nezvládli obsadit jedno z 8 postupových míst (celkově ze 16 týmů) na BLAST.tv Paris Major 2023: American RMR a skončil tak už uzavřené kvalifikaci.

Ani poslední tier 1 turnaj v podobě ESL Pro League Season 17 se Evil Geniuses nevydařil. Severoamerická soupiska prohrála 3 zápasy za sebou a její cesta turnajem skončila. Tým nestačil na Cloud9 (0:2), Eternal Fire (0:2) ani v tzv. "Last Change Stage" na mongolské IHC (1:2).

Nezbývá než doufat, že tým přehodnotí svůj přístup a vzhledem k nepovedeným výsledkům v kombinaci s nepostupem na Major, což by mohlo přinést do celku peníze, udělá patřičné změny.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.