CS:GO

Heroic zvládli duel nejlepších dánských celků a postupují na Fall Finals

Heroic zvládli duel nejlepších dánských celků a postupují na Fall Finals
24. 10. 2022
  |  

Heroic poráží ve finále Blast Premier Fall Showdown Astralis 2:0 a zajišťují si postup na velké finále v dánské Kodani.

Na nedělní večer bylo naplánováno finále BLAST Premier Fall Showdown, v němž se střetli dva nejlepší dánské celky. Devátý tým světa Heroic, vyzval v boji o postup do Royal Areny čtyřnásobné vítěze majoru, Astralis. Tyto dva celky se v letošním roce potkali již třikrát a vždy se z vítězství radovali hráči Heroic.

Astralis vs. Heroic

Výsledek - 0:2
  • de_ancient | 20:22 (3:12)
  • de_nuke | 10:16 (6:9)
  • de_inferno |

Hned první mapa přinesla velmi zajímavou podívanou. Heroic na CT straně dominovali, svého soupeře přehrávali a po patnácti kolech vedli 3:12. V druhé polovině se Heroic povedlo velmi rychle dostat na map point (6:15) a vypadalo to, že o vítězi bude rozhodnuto. Astralis však zaveleli k obratu a především skvělým výkonem osmnáctiletého Mikkela "MistR" Thomsena dokázali získat 9 kol v řadě a vynutit si prodloužení. O vítězi se rozhodlo až ve druhém prodloužení, poté co Heroic zvládli všechna tři kola za T stranu. 

Na druhé mapě se Astralis příliš nepovedla důležitá CT strana, během níž si připsali pouze 6 kol. V druhé polovině už jen tahali za kratší konec a po výsledku 10:16 se jejich soupeř mohl radovat z druhé vítězné mapy a zároveň celkového vítězství 0:2.

Heroic si tak kromě finančního bonusu 20 000$ zajišťují místo na BLAST Premier Fall Final, které se odehraje ke konci listopadu v kodaňské Royal Areně. 

Celkové pořadí BLAST Premier Fall Showdown:
1. - Heroic
2. - Astralis
3.-4. - Vitality
3.-4. - Sangal Esports
5.-8. - TYLOO
5.-8. - Eternal Fire
5.-8. - BIG
5.-8. - ECSTATIC

Zdroj úvodní fotografie: Twitch @BLASTPremier

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.