CS:GO

Heroic ve finále ESL Pro League porazili Gambit

Heroic ve finále ESL Pro League porazili Gambit
12. 4. 2021
  |  

Dlouhá BO5 série, střídání ve vedení, ale pouze 1 vítěz. Boj o titul krále ESL zvládli lépe Heroic.

Bitva o titul krále ESL Pro League se natáhla na více než 5 hodin. Gambit a Heroic si nedali nic zadarmo, z čehož vyplynula 5 map dlouhá série. Vítězství nakonec získal dánský celek po jasném vítězství na poslední mapě s highlight playem od Cadiana.

Netradiční formát, dlouhá liga, jeden vítěz titulu, který se nezapomíná. ESL Pro League ve 13. sezóně opět nabídlo spoustu příběhů, zápletek i ztrát favoritů. Do finále nakonec bez porážky postoupil celek Heroic a jejich vyzyvatel a poslední vítěz IEM Katowice, tým Gambit.

Vývoj série byl dle očekávání, týmy potvrdily vítězstvím své úvodní map picky a přišlo na mapu číslo 3, kterou byl Train. Vyrovnaná bitva nabídla několikanásobné prodloužení a vítězství dánského celku 28:26. Těsné, ale důležité dílčí vítězství.

Následoval Overpass, který pro sebe získal celek Gambit 16:10 a rozhodnout o osudu měla poslední mapa, Mirage.



Kdo ví, jak by se závěr zápasu uvíjel nebýt momentu, který předvedl pětadvacetiletý Casper "⁠cadiaN⁠" Møller, který svým playem pomocí AWP a nože zastavil 4 soupeře a získal tak pro Heroic bod, který měl ve výsledku cenu zlata.

Gambit porážkou přišli nejen o triumf, ale patrně i možnost vyšvihnout se na pozici světové jedničky. Heroic si z 12. místa výrazně polepší.

Další zastávkou pro světové týmy bude BLAST Premier, který začíná během několika dní.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter ESL Counter-Strike
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.