CS:GO

Heroic v problémech. Vedení svolává schůzku akcionářů, potřebuje 165 milionů korun

Heroic v problémech. Vedení svolává schůzku akcionářů, potřebuje 165 milionů korun
22. 3. 2023
  |  

Esportová organizace Heroic zažívá další těžké chvíle. Podle informací portálu pley.gg byl svolán meeting představitelů a zástupců akcionářů. Důvod? Hledá se dalších 160 milionů roku na financování do roku 2025.

Esportový portál pley.gg přišel včera s informací, která se týká světové gamingové organizace Heroic, která je známá především díky své CS:GO sekci. Dánský kolos je totiž údajně pod obrovským finančním tlakem a vyhlídky na nejbližší budoucnost nemusí být vůbec dobré.

Po neúspěšných jednáních byl vedením iniciována další schůzka s akcionáři, s nimiž se musí postupovat ve shodě nad tím, co bude v dalších měsících. Významná schůzka pro Heroic by měla nastat 27. března.

Severská organizace údajně potřebuje 10 milionů norských korun (přibližně 21 milionů korun) do léta 2023, aby zajistila nejbližší investování na nejbližší měsíce. Do konce roku 2025 na financování chodu by potřebovala údajně dalších 80 milionů. 

Podle informacím pley.gg se při původním pokusu organizace pokusila přivést od 12 do 20 milionů norských korun při ceně akcie 2 norské koruny. Po včerejší první schůzy boardu ji upravila a snížila na částku mezi 8 a 15 miliony norských korun, kde je cena akcie 1 norská koruna.

Situaci neusnadňuje ani pozice Heroic na akciovém trhu, protože právě od ceny akcií se odvíjí možné investice do společnosti.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.