CS:GO

Heroic uspěli nad Spirit a v Brazílii je čeká semifinále

Heroic uspěli nad Spirit a v Brazílii je čeká semifinále
12. 11. 2022
  |  

Dánský celek Heroic dokázal ve čtvrtfinále IEM Rio 2022 zdolat ruský tým Spirit v poměru 2:0 a postoupil mezi nejlepší čtyřku turnaje.

Zkušený Casper "cadiaN" Møller dotáhl své spoluhráče z týmu Heroic do semifinále IEM Major Rio 2022. K vítězství ve čtvrtfinálové bitvě stačilo Dánům zvládnout dvě mapy s ruským soupeřem, týmem Spirit.

Sen východoevropské sestavy, kterou skělým výkonem táhl mladíček Igor "w0nderful" Zhdanov se začal rozpadat už na první mapě, která byla jejich vlastním pickem. Heroci však ovládl úvodní polovinu 10:5 a v té druhé už soupeře k ničemu nepustili a zvítězili 16:8.

Na Overpassu se souboj proměnil v pořádné drama, byť za T side získali Dánové vedení 10:5 a vše směřovalo k jejich vítězství. Bojovní Spirit to však nezabalili a dokázali ještě vykřesat naději. O tu však přišli v posledním kole, kdy prohráli 14:16.

Heroic postoupili do semifinále, kde měli narazit na lepšího z dvojice Natus Vincere vs. FURIA. A ano, čekali byste vítěze loňského PGL Major Stockholm, ale opak je pravdou a postup vybojovali Brazilci.

Spirit vs. Heroic

Výsledek - 0:2
  • de_vertigo 8:16 (5:10)
  • de_overpass 14:16 (5:10)
  • de_nuke

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESL_CS

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.