CS:GO

Heroic slaví postup do finále IEM Rio Major! Brazilská pohádka končí

Heroic slaví postup do finále IEM Rio Major! Brazilská pohádka končí
13. 11. 2022
  |  

Série mezi celky Heroic a FURIA určilo druhého postupujícího do finále IEM Rio Major. Ani za mohutné podpory Jeunesse Areny to domácí zástupci nezvládli a Heroic tak ve finále vyzve Outsiders.

Do semifinále šli Heroic po očekávané výhře nad Spirit. Brazilská skvadra si zase odnesla cenný skalp NAVI a postarala se tak o další velké překvapení letošního Majoru. I proto se od zápasu očekával vyrovnaný boj.

První polovina mapy Inferno se odehrála ve vyrovnaném tempu, ale i přes vyhrané pistolky, vyhráli Heroic za útok pouze šest kol. Pravá dominance Brazilců přišla po změně stran, kdy FURIA nenechala svému soupeři ani kolo a získala úvodní mapu s výsledkem 16:6. Skvělým výkonem se blýsknul zejména Andrei “arT” Piovezan, který dosáhl 23 killů a svému týmu pomohl hned 7 entry fragy.

Následně jsme se přesunuli na mapu Ancient, na které oba celky držely sérii výher. Heroic se dokázali úctyhodně oklepat z úvodní porážky. I přes úvodní problémy se totiž Dánové dokázali dostat do vedení 10:5 a následně se vyhranými pistolkami za útok povedlo udělat další sérii výher. Za stavu 15:5 ale brazilský celek nastartoval Kaike "KSCERATO" Cerato, kterého nikdo z Heroic nedokázal zastavit. Nakonec to FURIA dokázala dotáhnout až do prodloužení a celá aréna šílela. Paradoxně ale po krátké pauze dokázali Heroic opět zapnout a výhrou 19:17 si vynutili třetí mapu.

O výsledku tak rozhodl Nuke, na který Heroic vstoupili ve velkém stylu. Za teroristy se totiž cadiaN a spol rychle dostali do vedení. Střelecky i takticky dánský tým přehrával svého soupeře na tolik, že se šlo do druhé poloviny s vedením 10:5. Aréna začala pomalu utichat a FURIA najednou vypadala bezzubě. Po vyhraných pistolkách už Heroic nenechali soupeři ani kolo a zvítězili po zásluze 16:5.

FURIA vs. Heroic

Výsledek - 1:2
  • de_inferno 16:6 (9:6)
  • de_ancient 17:19 (5:10)
  • de_nuke 16:10 (5:10)

Na straně FURIA zářil celou sérii KSCERATO. Na druhé straně se dá postup do finále připisovat celému týmu, ale statisticky se dařilo zejména dvojici stavn a cadiaN.

Zdroj úvodní fotografie: ESL Counter-Strike / Twitter