CS:GO

Heroic přetlačili v infarktovém závěru FaZe 2:1 a připisují si vítězství na BLAST Premier Fall Final

Heroic přetlačili v infarktovém závěru FaZe 2:1 a připisují si vítězství na BLAST Premier Fall Final
27. 11. 2022
  |  

Heroic porazili ve vyrovnaném utkání FaZe Clan 2:1 a stávají se šampionem BLAST Premier Fall Final. Pro dánskou sestavu se jedná o druhý triumf v letošní sezóně.

Heroic vs. FaZe

Výsledek - 2:1
  • de_overpass | 16:11 (8:7)
  • de_inferno | 12:16 (8:7)
  • de_mirage | 19:16 (11:4)

Úvod celého utkání patřil na mapě overpass hráčům FaZe, kteří se dostali do rychlého vedení 0:5. Poté se však rozjela dánská mašina na plné obrátky a dokázala utkání otočit ještě v první polovině, po níž vedla 8:7. Dánové na závěr první poloviny navázali i v polovině druhé a s velkou převahou si dokráčeli pro vítězství 16:11.

Druhá mapa nabídla na úvod přetahovanou o každý jednotlivý bod. Z první poloviny nakonec vyšli o něco lépe hráči Heroic, kteří si připsali stejné vedení jako na úvodní mapě a to 8:7. V druhé polovině však dominovali za CT-stranu hráči americké organizace FaZe, kteří po výhře 12:16 srovnali sérii na 1-1.

Na decider, jenž se konal na mapě mirage, naskočili lépe Dánové, kteří si připsali po úvodních patnácti kolech přesvědčivé vedení 11:4. Po změně stran však zaveleli FaZe k obratu a hlavně díky skvěle hrajícímu Twistovi s Brokym dokázali mapu dotáhnout do prodloužení. To však ale opět patřilo hráčům Heroic, kteří se po výhře 19:16 radovali z vítězství ve finálové sérii 2-1.

S prohrou svého týmu nedokázal nic udělat ani Robin "ropz" Kool, který si v zápase dokázal připsat 81 killů a udržel ADR rovných 100.

Heroic si tak kromě finančního bonusu 200 000$ připisují také druhý turnajový triumf v letošním ročníku. Naposled se z turnajového vítězství radovali v červnu v rámci Pinnacle Cup Championship.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.