Dota 2

Herní aktualizace 7.29 přichází do hry Dota 2 a nová hrdinka Dawnbreaker

Herní aktualizace 7.29 přichází do hry Dota 2 a nová hrdinka Dawnbreaker
13. 4. 2021
  |  

Nový patch nabízí celou řadu změn nejen v herní metě, ale i v základních herních mechanikách. Po delší době se větších úprav dočkala také samotná mapa. Spekulace ohledně odkladu vydání nového hrdiny se nepotvrdily, Dawnbreaker je zde.

Začněme tím nejočekávanějším. Stejně jako když Valve 17. prosince 2020 představilo patch 7.28 s novým hrdinou Hoodwink, i nyní se nová aktualizace Doty 2 neobešla bez dalšího hratelného charakteru. Valora, neboli Dawnbreaker, je novou ženskou hrdinkou, která je podobně jako Keeper of the Light bojovníkem strany světla. Se svým majestátním obouručním kladivem, několika stuny, globální ultimátní schopností a popiskem „durable carry hrdina na blízko“ vzbuzuje značný respekt.

Jedná se o zástupce hrdinů s hlavním atributem síla (strength). Leč je příliš brzy na to soudit, na kterou linku se Dawnbreaker ve hře vydá, její ohlášení vzbudilo větší nadšení než právě v prosinci oznámený Hoodwink. Jedním z důvodů je určitě fakt, že se Valora opírá o již existující herní lore, zatímco Hoodwink se nikdy před tím ve světě Doty 2 neobjevil.


Další velká herní aktualizace ale není pouze o přidávání nových hrdinů. Dota 2 se takřka každý půl rok zásadně mění a nutí své hráče studovat nové schopnosti a vlastnosti jednotlivých hrdinů a předmětů. Nejinak je tomu i nyní. Velkých změn se dočkalo samotné bojiště, tedy mapa a to pro obě bojující strany, Ancient i Dire. Předělaný terén a nové cestičky jsou nyní k nalezení na všech třech linkách. Změny jsou k nalezení také v primárních džunglích, kde se posouvali tzv. stanoviště (Outpost) a zásadně se měnily jedny z hlavních útesů pro Wardy.  

Pozadu nezůstaly ani základní herní mechaniky. Přidána byla další Power runa. Tzv. Water Power Rune se nyní objevuje na obou spawnujících lokacích Power run, ale pouze ve druhé a čtvrté minutě. Okamžitě doplní 100 životů a 80 many. Velice zajímavá nová runa, která zpestří každý midařský souboj.

Asi nejkontroverznějším počinem bylo kompletní odstranění velmi populárního předmětu Necronomicon. Kniha nemrtvých patřila v posledních metách k jedněm z nejkupovanějších (a také nejsilnějších) předmětů ve hře.

Společnost Valve nic nenechala náhodě a svůj esportový klenot opět zručně překopala tak, aby se hráči skutečně dlouhodobě nenudili. Bude zajímavé sledovat, kam se meta posune nyní, v průběhu aktuální profesionální DPC Season 2.

Kompletní seznam změn je k nalezení na webu dota2.com.
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.