CS:GO

Daniil "⁠headtr1ck⁠" Valitov míří do Ninjas in Pyjamas. Takovou podporu jsem nečekal, uvedl

Daniil "⁠headtr1ck⁠" Valitov míří do Ninjas in Pyjamas. Takovou podporu jsem nečekal, uvedl
10. 1. 2023
  |  

Ukrajinský hráč Danyyl "headtr1ck" Valitov míří oficiálně do Ninjas in Pyjamas. Severská organizace si mladíka vyhlédla do role primárního AWP. "Upřímně řečeno, takovou podporu jsem od vás nečekal. Je to úžasný pocit a udělám vše pro to, abych se ukázal i já," uvedl pár hodin po oznámení nového angažmá na svém Twitteru.

Ninjas in Pyjamas jsou kompletní. Organizace se během vánočních svátků snažila vymyslet, jak zaplní mezeru poté, co byl posazen na lavičku dánský hráč Patrick "es3tag" Hansen. Náhradou bude mladý ukrajinský prospect Danyyl "headtr1ck" Valitov, který doposud hrál v academy programu organizace Natus Vincere.

Podobně jako před rokem odcházel Ilya "m0NESY" Osipov z NAVI Junior do G2 Esports se letos stěhuje další ukrajinský mladý AWP hráč. Nabízí se tak i otázka a klauzule, o které se spekulovalo v případě prodeje do G2. Neoficiálně mělo jít o možnost zpětného odkupu za podobných podmínek jako při prodeji. Pokud NAVI podobnou věc zakomponovali i do tohoto prodeje, jde o velmi úspěšný development program s myšlením na budoucnost. 

Ukrajinská organizace tak do světa na nejvyšší úroveň vysílá dalšího mladého hráče, na tak specifické roli, kterou AWP bezpochyby je. A to mluví o opravdu kvalitním zázemí a programu, v němž se hráči v Natus Vincere zdokonalují.
Danyyl "headtr1ck" Valitov teď bude muset ukázat na samotném serveru, co v něm skutečně je. Předpoklady a úspěchy na academy scéně, kterých má hned několik, jsou jedna věc, světové tier 1 CS:GO však bude o něčem jiném. 

"Upřímně řečeno, takovou podporu jsem od vás nečekal. Je to úžasný pocit a udělám vše pro to, abych se ukázal i já. Začali jsme náš bootcamp a dostáváme se do práce. Vaše podpora pro mě hodně znamená! Díky, lidi," uvedl headtr1ck na svém Twitteru a od začátku si s fanoušky NIP buduje pozitivní vztah. 

První zkouškou pro ukrajinského mladíka i zbývající členy sestavy Ninjas in Pyjamas bude BLAST Premier: Spring Groups 2023, konkrétně skupina "C", ve které paradoxně NIP narazí jak na Natus Vincere, tak G2 Esports a ještě německé BIG.

 


Zdroj úvodní fotografie: nip.gl

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.