CS:GO

Team Vitality před domácím publikem ovládl poslední CS:GO Major!

Team Vitality před domácím publikem ovládl poslední CS:GO Major!
21. 5. 2023
  |  

Grandfinále BLAST.tv Paris Major 2023 ve hře CS:GO je historií. Před domácím publikem se dokázali Team Vitality prosadit proti outsiderovi v podobě GamerLegion.

Úvodní mapa grandfinálového souboje o titul na BLAST.tv Paris Major 2023 sedla skvěle Team Vitality. Ten sice přišel před domácím publikem na de_overpass o oba pistol roundy, pak z toho vždy byla fantastická série. Už v té první si parta vedená apEXem vybojovala solidní náskok (4:11), který GamerLegion korigovali jen částečně a favorit mířil za vítězstvím. Vitality se podařilo zlomit soupeře i ve druhé polovině a dokráčeli pro vítězství 16:6.

Na druhé mapě se GamerLegion podařilo zvládnout úvod zápasu, také odrazil po vyrovnaném stavu 3:3 tlak Vitality a po dvou sériích o 3 a 4 vítězných kolech se dokázal outsider dostat do trháku, který skončil vedením po první půli 10:5. Fanoušky hnaní Team Vitality však dokázali ve druhé polovině za CT stranu náskok snižovat. GamerLegion však vždy dokázali odskočit a drželi náskok až do 26. kola, kdy Team Vitality dokázali srovnat na 13:13. Poslední kola šlapal domácí celek jako hodinky a takřka bez ztrát na životech si došel pro matchpoint a následně vítězství 16:13 a celkově 2:0.

Už samotná finálová účast, dost možná i účast v play-off, bylo výrazně více, než se od GamerLegion před samotným BLAST.tv Paris Major 2023 dalo čekat, mezinárodní roster však zvládl svoji roli fantasticky a stříbrná jízda navždy zůstane v historii hry CS:GO. Stejně tak však se do ní zapíše úspěch Vitality, kteří před domácím publikem dosáhli na největší trofej.

GamerLegion vs. Team Vitality

Výsledek - 0:2
  • de_overpass 6:16 (4:11)
  • de_nuke 13:16 (10:5)
  • de_inferno

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.