CS:GO

Golden ve Fnatic končí! Dotáhl to z akademie do hlavního týmu, ale nyní se loučí

Golden ve Fnatic končí! Dotáhl to z akademie do hlavního týmu, ale nyní se loučí
6. 7. 2021
  |  

Výkvět Fnatic Academy se loučí! Švédský in-game leader Maikil "Golden" Selim to dotáhl do hlavního týmu v srpnu 2017. V mezičase si odskočil do Cloud9, ale k EU týmu se zase vrátil. Nyní však končí v aktivní sestavě.

O změně v sestavě informovala organizace v úterý večer na svém Twitteru. Švédský IGL dotáhl už Fnatic Academy v letech 2016 a 2017 k několika triumfům. Nebylo tak divu, že si vysloužil pozvánku do hlavního týmu, který měl vést jako hlava celku. Prvním turnajem byl dokonce domácí DreamHack Masters Malmö 2017.

Za několik let dovedl Fnatic ke 4 velkým triumfům, včetně World Electronic Sports Games 2017, za což Švédové inkasovali $800.000. Jedna z trofejí přišla na památném místě v polských Katowicích, kde Fnatic přehráli FaZe v jedné z nejúchvatnějších BO5 sérií 3:2.
Posléze šla však kariéra švédského hráče postupně dolů. Stal se součástí projektu Cloud 9 kam přestoupil ještě v roce 2018 a mezi jeho svěřenci byl například také slovenský hráč STYKO.

Golden doposud mnoho týmů nevystřídal, protože po jeho konci v C9 se vrátil zpátky tam, kde to všechno začalo, tedy do Fnatic. Poslední medaile si odnesli švédstí hráči pod vedením Goldena z cs_summit 7 na začátku letošního roku (2. místo, prohra ve finále s Virtus.Pro).

O dalším vývoji v sestavě budeme informovat.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.