League of Legends

Gerard Piqué založil e-sportovou organizaci KOI, úvodní prezentaci sledovalo statisíce diváků

Gerard Piqué založil e-sportovou organizaci KOI, úvodní prezentaci sledovalo statisíce diváků
15. 12. 2021
  |  

Takové intro do světa e-sportu ještě nikdo nikdy neměl. Twitterový účet nové španělské organizace KOI během 30 vteřin přes 40 tisíc followerů, o několik hodin později má již přes 200 tisíc.

A není se čemu divit, když za nově vzniklým týmem stojí taková jména. Slavný obránce Barcelony Gerard Piqué je jedním ze zakladatelů týmu, svět her a e-sportů pro něj však nejsou žádnou novinkou. Již delší dobu spolupracuje právě s populárním španělským streamerem Ibaiem Llanosem, který má na Twitchi přes 8 milionů sledujících.

Dvojice se rozhodla své publikum přetavit do organizace, a proto společně založili KOI. Oznámení veřejnosti pojali ve velkém stylu – na živém eventu v Barceloně se sešlo kolem 15 tisíc diváků, další statisícec fanoušků poté živý přenos sledovali doma na streamu. Neuběhla ani půlminuta od založení twitterového účtu a KOI nasbíral přes 40 tisíc followerů! Ihned se tak zařadili mezi nejpopulárnější organizace nejen ve Španělsku, ale v celé Evropě.

S propagací jim bude pomáhat obrovská armáda španělských content creatorů, kterých by momentálně mělo být rovných 13. O sledovanost a velmi dobrá čísla se organizace bát nemusí, i to je jeden z důvodů, proč je zkraje sponzorují společnosti jako Disney+, FI Network nebo Cupra.

KOI, obrandované do fialových barev, jako první e-sport zvolilo League of Legends. Soupeřit bude v regionální španělské lize, ale s takovouhle brzkou popularitou je možné, že se brzy bude ucházet o místo rovnou v LEC. Tam by mohly zamířit časem také K-Corp, francouzský LPL tým, který během přestupového okna senzačně přetáhl superstar ADC Rekklese.

Proč zmiňovat tým z LFL? Protože právě K-Corp byly součástí galapředstavení. Vůbec první veřejnou sérii týmu KOI v League of Legends sehráli právě s francouzským týmem. A čísla sledovanosti jsou dechberoucí – první zápas v jednu chvíli sledovalo 470 tisíc diváků, v LEC by se jednalo třetí nejsledovanější zápas vůbec. KOI nakonec sérii vyhrálo 2:1.

Jenom to dokazuje, jak regionální ligy rostou na popularitě a čísly se dokáží vyrovnat i hlavním soutěžím. KOI je další velký hráč ve světě League of Legends, a se silným zázemím v podobě Piqué a Llanos mohou ve Španělsku ukázat velké věci.  

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.