League of Legends

Gentle Mates propadli a Kamilius skončil, Neon ovládl svou skupinu

Gentle Mates propadli a Kamilius skončil, Neon ovládl svou skupinu
21. 4. 2024
  |  

Základní skupiny EMEA Masters přinesly několik překvapení, pro domácí diváky je bohužel jedno z nich nešťastné. Do playoffs nepostoupil jediný španělský tým.

Ve skupině A vyhořel supertým z polské ligy, Zero Tenacity i přes mohutný budget a korejské importy neuhráli jedinou mapu. Se shodnou bilancí po šesti zápas hráli Besiktas, GeeKay i Los Heretics, rozhodovalo se v tiebracích. Ten hlavní, postupový, překvapivě nezvládli Los Heretics. Španělská jednička byla jeden z favoritů turnaje, končí ale už po základní skupině. Dál jdou Besiktas a GeeKay.

Skupina B zcela potvrdila očekávání, bez větších úspěchů končí italští Dsyre Esports a turečtí BoostGate Esports. Na prvním místě skupiny k naší radost svítí logo SK Gaming Prime, za které válí slovenský marksman Neon. Karmine Corp Blue najdeme na druhém místě, oba zápasy proti SK prohráli. Pokud by Neonův tým neztratil překvapivě proti Dsyre, mohl být jediným 6-0 týmem. 
Skupina B EMEA Masters | Zdroj: EMEA Masters
V céčku překvapivě narazili turečti Papara Supermassive s velkými jmény v sestavě. Armut ani Jactrolla ve vyřazovací fázi neuvidíme, stejně jako španělský celek Guasones. Ten nedokázal zachránit čest LVP a Španělsko končí bez postupu. Druhé místo vybojovala arabská Nigma, MENA region byl tak 100%. První místo dle očekávání bere BDS Academy.

Ve skupině D bohužel propadli Gentle Mates, kteří nevypadali dobře už v Play-In fázi, ve které málem vypadli proti Entropiq. Playoffs si tak nezahraje ani Kamilius. Nepřekvapivě skupinu vyhrál německý Eintracht Spandau, na posledním místě skončil Lionscreed. Šokující postup urval polský vicemistr Orbit Anonymo, který ponese vlajku Ultraligy místo Zero Tenacity.

Los playoffs EMEA Masters se dozvíme již brzy, playoffs začíná v pondělí od 17 hodin.


Zdroj úvodní fotografie: EMEA Masters

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč