League of Legends

Gen.G se po letech dominance rozpadnou, změní se i KT Rolster

Gen.G se po letech dominance rozpadnou, změní se i KT Rolster
21. 11. 2023
  |  

Korejské supertýmy se po více či méně úspěšném domácím světovém šampionátu mění a kontrakty končí klíčovým hráčům.

Gen.G kralovali korejskému League of Legends poslední dva roky, ze svého vítězné tažení ale nezískali jediný mezinárodní titul, nebo alespoň větší úspěch, chyběla dokonce i finálová účast na MSI či světovém šampionátu. V týmu tak teď přichází s koncem hráčských kontraktů velké zemětřesení, zůstat by měl pouze jediný hráč.

Ve zlatočerném dresu do příští sezóny nastoupí ze stávající pětice pouze supertalent Peyz, marksman s obrovským budoucím potenciálem. Odchází toplaner Doran, support Delight, midlaner Chovy a jungler Peanut. Především posledně jmenované dvojici bývaly často vytýkány nekonzistentní výkony, které stály Gen.G úspěch.
Sestava KT Rolster v roce 2023 | Zdroj: KT Rolster
Stejně razantní změny čekají také KT Rolster, ačkoliv měla slavná organizace po dlouhých letech neúspěchů konečně herně i výsledkově atraktivní sezónu. Sice se nepodařilo posbírat žádný titul, týmu se skvěle dařilo v základních splitech a podařilo se mu kvalifikovat na domácí světový šampionát.

Jediným hráčem, který neoznámil odchod, je midlaner BDD. Toplaner Kiin, jungler Cuzz, marksman Aiming a support Lehends budou hledat nová angažmá. Díky dobré sezóně by pravděpodobně měli skončit v perspektivních týmech, offseason LCK ale vždy přinese mnoho překvapení a nečekaných týmových kombinací, které nemusí vždy dopadnout dle představ.


Zdroj úvodní fotografie: Gen.G

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč