League of Legends

Gen.G je šampionem LCK, ve finále zářil 17letý Peyz

Gen.G je šampionem LCK, ve finále zářil 17letý Peyz
10. 4. 2023
  |  

Nejkvalitnější světová soutěž je u konce. Titul obhájila organizace Gen.G, která slaví druhý celkový triumf.

Nový split, staré finále. Gen.G a T1 dominují korejské LCK a potřetí za sebou na sebe tyto týmy narazily ve finále. Zatímco poprvé loni na jaře slavil Faker a spol., další dvě klání dopadly vítězně pro Gen.G. Organizace dokázala obhájit zlato po výhře 3:1 a teprve podruhé ve své historii slaví největší domácí úspěch.

Pozornost na sebe strhl teprve 17letý ADC Peyz. Mladý talentovaný hráč dostal obrovskou důvěru, když v rosteru nahradil legendárního Rulera. Management zvažoval, zda jít do známého jména typu Deft či Viper, ale nakonec dali přednost vlastnímu odchovanci. Ročník 2005 se role ujal náramně, postupně ve splitu rostl a ve finále předvedl takový výkon, který ho korunoval rovnou MVP celé série.

Peyz tak hned v prvním rookie splitu získává zlato a světovou pozornost, protože proti ostřílené botlince Gumayusi a Keria nejenže obstál, ale rovnou dominoval. V barvách Gen.G pravědpodobně roste nová světová hvězda, která se brzy ukáže i v mezinárodním srovnání na MSI. Tam společně s T1 budou reprezentovat korejský region, pokaždé velký favorit na celkovou výhru.

Faker a spol. prodlužují další poměrně smutnou sérii prohraných finále. Roster je uznáván veřejností pro kvalitu svých výkonů, ale v důležitých momentech jim zkrátka něco chybí. Od léta 2021 byli hráči celkově v 6 finále, z nichž hned pět prohráli. Padli v obou hlavních mezinárodních turnajích a i na domácí scéně, pouze již ve zmíněném loňském jarním finále brali zlato.

Pořadí LCK:

  • 1. Gen.G
  • 2. T1
  • 3. KT Rolster

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.