League of Legends

G2 získali druhý letošní LEC titul, ve finále smázli Excel 3:0

G2 získali druhý letošní LEC titul, ve finále smázli Excel 3:0
30. 7. 2023
  |  

Favorit svou roli splnil. G2 si dokráčeli pro další letošní trofej, když v klíčovém duelu porazili slabé Excel 3:0.

Pozice nejlepšího evropského týmu potvrzena. Parta G2 v průběhu léta měla nejlepší formu ze všech týmů, tu nakonec završila oslavou druhé letošní trofeje, celkově jedenácté v historii organizace. S Excel se potkali v rámci play-off již podruhé, tentokrát z toho drama na pět zápasů nebylo a šampion přichystal velmi krátkou sérii.

Skvělá příprava, výborné individuální výkony a sebevědomí. G2 nedali premiantům ve finále Excel žádnou šanci, přesto mohou být se svým splitem spokojení. Výsledkově dlouhodobě patřily mezi nejhorší týmy v LEC, letos skončily dvakrát desátí v základní části. Až nyní v Summer Splitu a po změnách rosteru přišlo zlepšení, které je vyneslo až do samotného finále. Druhé místo je tak nejlepším umístěním organizace v historii.

Patrik ovšem svůj vytoužený titul znovu nezíská. Poprvé se dostal do finále v roce 2019 ještě s Origen, ale ani tehdy z toho trofej nebyla. Druhý pokus také nevyšel, český hráč tak na Carzzyho a jeho titul z jara nenavázal.

Sezóna ovšem nekončí, díky novému formátu čeká nejlepší šestku Season Finals, které se v závěru odehraje i ve francouzském městě Montpellier – po delší době se tak LEC přesune mimo Berlín. Nejlepší trojka si zajistí kvalifikaci na Worlds, čtvrtý v pořadí do play-inu. Závěr sezóny začne 18. srpna.

Rekordmanem se stává také Caps, který je se svým devátým domácím titulem nejlepším evropským hráčem. Midlaner také má na svém kontě nejlepší mezinárodní umístění, včetně výhry na MSI 2019.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.