CS:GO

G2 staví novou sestavu okolo NiKa. Přijít by měl bývalý hráč CPH Flames a Australan jks

G2 staví novou sestavu okolo NiKa. Přijít by měl bývalý hráč CPH Flames a Australan jks
30. 7. 2022
  |  

Jak bude vypadat nová sestava G2 Esports na poli CS:GO? Odpověď na otázku hledají fanoušci i esport novináři po celém světě. Postupně ze všech možností vykrystalizovala dvojice, která by měla pomoci týmu k úspěchům. Ty totiž chybí v posledních měsících jako nikdy jindy.

Pokud nepočítám showmatche nebo turnaje nižších kategorií, za triumfem G2 Esports na tier1 scéně bychom museli jít hodně do historie. V posledním roce tým získal několik stříbrných medailí, ze kterých ta nejcennější je rozhodně ze Švédska z turnaje PGL Major Stockholm 2021. K tomu tým získal ještě několik bronzů a snažil se sesadit NAVI z trůnu nejlepšího týmu světa.

Letos se však situace s výsledky G2 Esports ještě horší. Nejen, že tým prodloužil sérii nevyhraných map ve finále velkých turnajů, když na Intel Extreme Masters XVI - Katowice podlehl 0:3 FaZe, ale také nezískal žádné další finálové umístění, naopak skončil na 17. - 20. místě v rámci ESL Pro League Season 15, nebo 9. - 11. místě v rámci PGL Major Antwerp 2022 a Intel Extreme Masters XVII - Cologne. Není tak divu, že tým chce sáhnout ke změnám.

Nejprve vyšlo najevo, že si finský in-game leader Aleksib může hledat nové angažmá mimo organizaci. Další spekulace ukázaly, že by měl být na odchodu také zkušený Audric "⁠JACKZ⁠" Jug, který v týmu působil od roku 2018 a do sestavy se nevrátí ani zkušený AMANEK, jež své štěstí bude hledat v LDLC, kde s vrcholným Counter-Strike začínal. 
V případě odchodů je důležité zmínit také příchody. U G2 Esports ovšem stále nejde o žádné oficiální oznámení, nýbrž o spekulace potvrzované zdroji zahraničních novinářů. Ty totiž informují, že by do celku měla přijít dánská hvězda CPH Flames Rasmus "⁠HooXi⁠" Nielsen a také Australan Justin "⁠jks⁠" Savage, o jehož příchodu jsme psali.

Jedná se však o dobrou volbu? Na jedné straně HooXi sice zažil s Copenhagen Flames řadu úspěchů, které dánská organizace ani sama nečekala, bude to však stačit na nejvyšší scénu? Podobná otázka se nabízí také v případě možného angažmá Justina "jks" Savage, který zažil sice letos úspěch v barvách FaZe jako host při vítězství na IEM Katowice 2022 (ve finále právě proti G2), značná část kariéry je však spojena s Renegades a australskou scénou.

Potenciální sestava G2 Esports:

  • Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač
  • Ilya "⁠m0NESY⁠" Osipov
  • Nemanja "⁠huNter-⁠" Kovač
  • Rasmus "⁠HooXi⁠" Nielsen
  • Justin "⁠jks⁠" Savage

  • Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam - trenér

Zdroj úvodní fotografie: @ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.