CS:GO

G2 nezastavují a po vítězství nad Liquid se podívají do finále

G2 nezastavují a po vítězství nad Liquid se podívají do finále
11. 2. 2023
  |  

G2 pokračují ve velké formě a podívají se do finále IEM Katowice 2023! V semifinálovém duelu porazili Liquid přesvědčivě 2:0.

G2 Esports odstartovali druhé semifinále IEM Katowice velmi dobře a dostali se do rychlého vedení 3:0. Po jednom vyhraném kole ze strany Team Liquid přišla opět odpověď a stav 4:1 vypadal více než dobře. Pak se však severoamerický celek vzchopil a dokonce se dostal do vedení. Vyrovaný závěr první půle však výraznější odtržení nepřinesl a celky šly do výměny za stavu 8:7.

Team Liquid uspěl na startu druhé půle vyhraným pistol round, posléze však propadl a G2 Esports se díky 5 vyhraným kolům odpoutali do vedení 12:9. Severoamerický soupeř sice odpověděl, ale ani to nestačilo, protože si G2 Esports vzali vedení o 3 kola opět na svoji stranu. Odpověď ze strany Team Liquid už nepřišla a favorit tak zvítězil na první mapě 16:10.

Druhá mapa nezačala z pohledu Liquid nejlépe a jejich soupeř se dostal do rychlého vedení 8:1. Závěr první poloviny dokázal severoamerický tým lehce korigovat, ale na lepší výsledek než 11:4 to nestačilo. 

Po změně stran si první dvě kola připsali G2 a s Liquidy to nevypadalo dobře. Následně však začala stíhací jízda, kterou vedlo duo YEKINDAR a nitr0. Liquid si dokázali z následujících 8 kol připsat hned 7 z nich a dotáhnout mapu na stav 14:11. Ve 26 kole si však dva killy připsal Niko a rovnou tři sniper m0NESY. Tato dvojice tak posunula G2 na match point, který dokázali proměnit hned při svém prvním pokusu a mapu si tak připsat poměrem 16:11.

G2 tak vyhráli celou sérii poměrem 2:0 a postoupili do nedělního finále, v němž od 16:00 vyzvou dánský celek Heroic.

G2 Esports vs. Team Liquid

Výsledek - 2:0
  • de_anubis | 16:10 (7:8)
  • de_inferno | 16:11 (11:4)
  • de_ancient |

Zdroj úvodní fotografie: ESL

Výsledková grafika
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.