CS2

G2 má nového IGL, stává se jim překvapivě Snax

G2 má nového IGL, stává se jim překvapivě Snax
3. 7. 2024
  |  

Roster G2 je kompletní. Překvapivě ho uzavírá zkušený polský hráč Snax, který se do CS2 vrátil teprve nedávno. Potká se znovu i se svým starým dobrým známým TAZem.

Nejméně očekávaný move off-season? Odchod HooXiho byl sice na spadnutí, ale jeho náhrada překvapila nejednoho fanouška. Novým IGL týmu se stává polský zkušený veterán Snax, který naposledy hájil barvy GamerLegion. Předtím měl ovšem několika roční pauzu, kdy se věnoval streamování. Pokud nepočítáme krátká angažmá v různých malých týmech.

Jeho největší vrchol byl mezi roky 2014 a 2018, kdy dokázal společně se sestavou Virtus.Pro dojít pro fantastickou výhru na Majoru. Ale od té doby výkonnostně nepatří mezi špičku, i proto přestup vyvolal mnoho otazníků.

"Manažer G2 se asi praštil do hlavy, protože takové přestupy si nelze vysvětlit," napsal ironicky CS2 analytik Thorin. Obecně panuje na sítích překvapení s tímto podpisem, které na první pohled není automatický upgrade oproti HooXimu - ač interní problémy mohly být jakékoliv.

Příchodeme Snaxe přichází také odpověď na jednu otázku ohledně Nika, a to zda nadešel čas na jeho přesun do role IGL. Ač se hvězdnému Bosňanovi tento move dlouho předvídá, zatím na něj čas nepřišel. Učit se bude dále od zkušeného Snaxe, který sice možná aktuálně nemá výkonnost, ale stále jde o veterána s mnoha zkušenostmi.

První ostrý test čeká obměněný roster již brzy. V polovině července začíná Esports World Cup v CS2, kde se potká světová elita a zahraje si o hlavní cenu v hodnotě $400 tisíc. Půjde o velký návrat Poláka do Tier1 CSka, kde ho čekají nové mladé hvězdy typu Donk.

 


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.