League of Legends

G2 dokázali porazit T1, světoví šampioni předtím drtili Evropu

G2 dokázali porazit T1, světoví šampioni předtím drtili Evropu
9. 12. 2023
  |  

Během League of Legends turnaje pořádaném Red Bullem na berlínském velodromu došlo v posledním zápase na evropskými fanoušky očekávany, možná až vysněný moment.

Event Red Bull League on its own svedl dohromady divácky nejatraktivnější a nejoblíbenější tým No Need Orga s dalšími známými německými pojmy ze světa LoL esportu. Turnaj zahájili BIG, kteří porazili v německém střetu Eintracht Spandau.

Tento střet byl pro týmy nesmírně důležitý, jeho vítězství totiž poslalo výherce do bo1 proti T1. Zahrát si na stage proti Fakerovi a spol. je pro evropské týmy svátkem i na nejvyšší úrovni, pro ERL tým BIG šlo o nenahraditelný zážitek, ačkoliv je T1 dle očekávání jasně předčili v uvolněnějším stylu.

Výsledky turnaje Red Bull: League of its own | Zdroj: Leaguepedia
Následně díky pravidlům turnaje T1 nesměli pickovat hrdiny, se kterými už nastoupili v minulých zápasech. To jim ale očividně příliš nevadilo a pohodovém tempu se zajímavými picky přehráli i domácí favority NNO, francouzské Karmine Corp a Team Heretics, nastupující v nové sestavě.

Pro poslední zápas turnaje vyzvali v očekávaném duelu evropské šampiony a pravidla byla kompletně uvolněna, mohli tedy hrát naplno úplně cokoliv, co jim soupeř v draftu dovolí. G2 esports získali pro Hanse Dravena a pro Yika Bel'Veth, s pomocí těchto picků dokázali světovou jedničku v bo1 duelu porazit a rozjásat diváky v Berlíně.

Ačkoliv šlo o zábavný turnaj bez větší kompetitivní váhy a T1 za sebou měli velmi náročný program podtrhnutý cestovním jetlagem, jde o cenné vítězství a G2 ukázali, že se alespoň za určitých okolností dokáží vyrovnat světové špičce.


Zdroj úvodní fotografie: Red Bull Gaming

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč