League of Legends

G2 chystá změny, Jankos a Flakked mají povoleno hledat si nové angažmá

G2 chystá změny, Jankos a Flakked mají povoleno hledat si nové angažmá
19. 10. 2022
  |  

Nepovedená druhá polovina roku přináší své oběti. Podle zatím neověřených zdrojů si nový tým mohou hledat hráči G2 Flakked a Jankos.

Na jaře neočekávaný titul, ale ukázka jasných limitu ve zbytku sezóny. G2 se v roce 2022 dařilo tak napůl, bohužel v té více důležité polovině už tolik ne. V letním splitu nepřišla obhajoba a jasná prohra 0:3 ve finále proti Rogue, na Worlds v těžké konkurenci neobstáli, což znamenalo zisk jediného bodu - nejhorší výsledek týmu od debutového roku 2016.

Více než výsledky se však objevily jinačí problémy - limity některých hráčů. Flakked v mezinárodní konkurenci neobstál, nedařilo se mu ani tolik na domácí scéně. Výkony sice byly v některé momenty stabilní, ale nikdy se o něj tým nemohl pořádně opřít, což ADC metě byl značný problém. Jankose už zase dohání věk a v 27 letech je jedním z nejstarších profesionálů vůbec.

Jelikož mají G2 i ty největší mezinárodní ambice, povolili oběma hráčům si hledat nové angažmá. O této skutečnosti informoval Twitter účet LEC Wooloo, který je známý leakováním přestupů i spekulací ještě před oficiálním oznámením. 

Flakked sice ukázal své limity, ale za úvodní rookie se nemusí výsledkově stydět. Získal LEC titul a podíval se i na MSI či Worlds, což se každému nováčkovi nepoštěstí. U Jankose se zase vzhledem k věku logicky vybízí otázka o budoucím fungování, záležet bude zřejmě na nabídkách. Nelze ani vyloučit variantu, že by se full-time věnoval streamování, protože má bohatou základnu fanoušků a jeho přenosy mají pravidelně mnoho diváků. Ani jeden z hráčů se zatím k možnému konci v G2 nevyjádřil.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.