CS2

Frozen ve FaZe zažívá skvělou premiéru, s týmem na World Finals vyhrál skupinu B

Frozen ve FaZe zažívá skvělou premiéru, s týmem na World Finals vyhrál skupinu B
15. 12. 2023
  |  

Nové působiště frozenovi sedí. V dresu FaZe Clanu se hned na prvním turnaji aktivně zapojil k vítězství ve skupině B po skalpech Heroic a G2. Na BLAST Premier World Final tak aktuální světová jednička vybojovala přímý postup do semifinále, kde frozen vyzve své bývalé spoluhráče z MOUZ.

David Čerňaský s týmem vstoupil do turnaje v Abú Dhabí ve skvělé formě. Na Overpassu, map picku Heroic, se FaZe ničeho nezalekli. Za CT sice prohráli pistolky i následné kolo, sérií deseti úspěchů však vývoj mapy v německých kulisách razantně otočili. Po změně stran se Heroic sice znovu lépe vyvedla pistolková loterie, během tří následujících kol byla ale mapa ukončena. Výsledek 13:3 byl pro FaZe příjemným příslibem zachování formy z předešlých turnajů navzdory změně v sestavě. Vyrovnanější zápletku nabídl Ancient. 

Druhá mapa střetnutí po úvodních čtyřiadvaceti kolech vítěze neznala, šlo se tak do prodloužení. I v něm si týmy nic nedarovaly, až do stavu 14:14 si měnily kolo za kolo. V závěru prvního prodloužení se ale FaZe vyburcovali k týmové spolupráci kolem A situ a dvěma koly v řadě zápas ukončili. Třešničkou na dortu byla závěrečná 1v2 situace, kterou rain dokázal opanovat z Donutu.

  • FaZe vs. Heroic - 2:0 (13:3 Overpass, 16:14 Ancient)

O vítězství ve skupině B si FaZe zahráli s G2. Kvalitativně lepší soupeř dělal FaZe problémy. První Inferno G2 zásluhou týmové hry a open killů m0NESYho opanovali 13:7, pak se ale karta obrátila. Na vlastním Nuku dali FaZe po povedené CT straně zapomenout na nevydařený vstup do zápasu a po výsledku 13:10 poslali finále skupiny B do decideru.

Tím se ve vetovací fázi stala mapa Anubis. FaZe sice na jejím začátku tahali za delší konec pomyslného lana, o vedení 4:0 za CT ale záhy přišli. Zbytek první poloviny si celky spravedlivě rozdělili, do změny stran šly za smírného stavu. Poté, co si týmy na herním serveru vyměnily stejnokroje, se do vedení díky vyhraným pistolkám i následujícímu kolu dostali G2, ti navíc za stavu 12:9 hrozili trojicí match pointů, ani jeden však nevyužili. FaZe se povedlo náskok soupeře smazat a jen přes malé klopýtnutí v prodloužení skalpovali soupeře 16:13.

  • FaZe vs. G2 - 2:1 (7:13 Inferno, 13:10 Nuke, 16:13 Anubis)

První příčka ve skupině B zajistila FaZe postup přímo do semifinále turnaje, páteční program tak mohli hráči věnovat odpočinku a přípravě na vyvrcholení World Finals. Poslední den pracovního týdne ale  odhalil soupeře FaZe. Soupeře, se kterým to frozen nebude mít jednoduché. Poprvé se totiž na serveru postaví svým bývalým spoluhráčům s MOUZ, se kterými se loučil jen pár dní zpět. Zápas o postup do finále startuje v sobotu od 12:30.

Zdroj úvodní fotky: X @FaZeEsports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.