CS:GO

Frozen si s MOUZ přesvědčivě zajistil postup do play-off ESL Pro League S17

Frozen si s MOUZ přesvědčivě zajistil postup do play-off ESL Pro League S17
2. 3. 2023
  |  

David "frozen" Čerňanský si se svými MOUZ zajistil jako první ze skupiny B postup do play-off ESL Pro League. Společně s MOUZ se z postupu radují také Heroic.

Skupina B ESL Pro League Season 17 zná své první dva postupující do play-off. Jsou jimi momentální světové dvojky Heroic a MOUZ, kteří mají v sestavě slovenského střelce Davida "frozen" Čerňanského.

Právě sestava s frozenem si postup zajistila jako první. Na své cestě nejdříve naprosto smazali portugalské SAW (16:3, 16:9) a hned v dalším kole si přesvědčivě poradili s brazilskými jedničkami FURIA (16:12, 16:9). Tyto dvě výhry stačili jedenáctému celku světa k zajištění play-off.

Heroic začali svou cestu skupinou obdobně jako MOUZ a v prvním utkání hladce přehráli španělské Movistar Riders (16:6, 16:5). Druhý duel byl o poznání složitější. V něm Dánové vyzvali BIG a diváci mohli sledovat neskutečně vyrovnanou podívanou. Heroic si se svým soupeřem poradili až po skvělém obratu na třetí mapě a po výsledku 2:1 (19:16, 13:16, 16:14) si zajistili postup do play-off. 

Heroic s MOUZ se spolu utkají ještě v neděli 5. března, kdy si to rozdají o lepší seeding do play-off. Vítěz si zajistí přímou účast ve čtvrtfinále, poražený se bude muset smířit s nasazením do druhého kola.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter FrozennCS

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.