League of Legends

Freeze zůstává jako asistent kouče v 100 Thieves. Do realizačního týmu přichází Mithy

Freeze zůstává jako asistent kouče v 100 Thieves. Do realizačního týmu přichází Mithy
1. 12. 2021
  |  

Ze společné botlinky na parťáky kouče. Freeze a Mithy se po letech znovu setkávají v jednom týmu, tentokrát však v roli trenérů. Oba povedou jako asistenti 100 Thieves v sezóně 2022.

Po 7 letech se znovu potkávají. Bývalí skvělí hráči Freeze a Mithy společně mezi roky 2013 a 2014 tvořili obávané duo na botlince v barvách Ninjas in Pyjamas. Oba tehdy byli na začátku své kariéry a zatímco progres českého ADC zbrzdilo zranění ruky, španělský support několikrát ovládl LEC a dostal se i do semifinále Worlds.

Oba už však pověsily kariéru aktivního hráče na hřebík a věnují se koučování. Nyní společně budou připravovat strategie pro mužstvo 100 Thieves, které vyhrálo poslední letní split LCS - Mithy totiž přichází do realizačního týmu jako další asistent. Hlavním koučem zůstává Reapered, který do týmu přišel v půlce minulého roku a organizaci dokázal zvednout takovým způsobem, že oslavila první trofej v historii a podívala se také na Worlds.
Trenérský tým 100 Thieves pro LCS 2022
Mithy má v roli kouče už poměrně dlouhou historii. Koncem roku 2019 se stal hlavním trenérem Fnatic, minulou sezónu strávil v barvách Cloud9 a s organizací oslavil výhru v jarním splitu. Vzhledem k životopisu je trochu překvapivé, že Španěl odchází po dvou letech z role hlavního kouče "pouze" na asistenta. Bližší specifikace zatím 100 Thieves nesdělili, lze ovšem očekávat, že každý ze tří koučů bude mít v týmu svou specifickou a důležitou roli.

Dobrou zprávou také je, že Freeze v týmu zůstává. Prozatím nebylo jasné, zda s tím 100 Thieves počítají i nadále. Spekulace o přesunu Mithyho do této organizace se objevily už dříve a nyní je jasné, že tým neplánoval vyměnit Čecha, jako spíše realizační tým ještě rozšířit.



Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.