League of Legends

Francouzský tým Karmine Corp ovládl EU Masters Spring 2021

Francouzský tým Karmine Corp ovládl EU Masters Spring 2021
3. 5. 2021
  |  

Většina pozornosti fanoušků League of Legends je upřena na blížící se Mid-Season Invitational na Islandu, kde se utkají ti nejlepší z nejlepších. Ještě předtím se ale dohrál turnaj European Masters.

Ještě předtím se ale dohrál turnaj European Masters, který připadá evropským týmům mimo hlavní soutěž LEC. Vítězem jarní edice se stává francouzská organizace Karmine Corp, ve finále překonali BT Excel z Británie.  

EU Masters tak již potřetí ze sedmi splitů ovládl tým z Francie, jedná se o vůbec nejúspěšnější zemi tohoto turnaje. Pro Karmine Corp to je navíc vůbec první split pod novým rebrandem, dříve byli známi jako Kameto Corp. Ihned zkraje své existence tak předvedli výborný výsledek a ukázali, že se s nimi na regionální scéně musí počítat.

Skupinovou fázi s přehledem zvládli bez ztráty jediné hry a přemožitele nenašli ani v play-off. Postupně zdolali SAIM SE SuppUp, UCAM i s českým zástupcem na topu Dreedym a ve finále na ně čekali právě BT Excel, což je academy tým LEC organizace Excel UK. Z jeho rosteru vyčnívá například topař Orome, který ještě nedávno hrál na největší stage za MAD Lions. Ani on ale nepomohl odvrátit prohru 1-3.
Před začátkem série bylo těžké určit favorita, protože se jednalo o vyrovnané týmy, což následně dokázala i samotná série. BT Excel při cestě do finále za sebou nechali Misfits Premier či mousesports, kteří patřili mezi adepty na celkovou výhru.

Turnaj EU Masters je oblíbenou líhní talentů a je na něj upřena pozornost také z velkých organizací. V roce 2019 se například vítězem jarního turnaje se stala organizace Misfits Premier, za kterou nastupovali DanDan (poté hlavní roster Misfits) či Neon (slovenské ADC momentálně v Schalke04). Pro mladé hráče je to ideální mezikrok před případným přestupem do velké organizace.



Na EU Masters pravidelně posílá také Česko své dva zástupce, kterým se stávají finalisti Hitpoint Masters. Jejich působení bylo ovšem krátké, protože eSuba a ani Sinners se nepodařilo probojovat z play-in fáze do hlavních skupin. Budeme doufat, že se to v létě povede!

Zdroj úvodní fotografie: Oficiální grafika EU MASTERS
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.