League of Legends

Francouzskou ligu podruhé v roce ovládli LDLC OL

Francouzskou ligu podruhé v roce ovládli LDLC OL
18. 8. 2022
  |  

Nejlepší evropská regionální liga zná svého vítěze. Summer Split 2022 v LFL opět patří LDLC OL, kteří obhájili svůj triumf z dřívejška letošního roku.

Francie má staronového krále. LDLC OL opět vládne LFL stejně, jako tomu bylo před třemi lety. Tehdy v roce 2019 ještě pod starým názvem Team LDLC také vyhráli dva splity za sebou, k čemuž přidali vítězství i během covidového jara 2020. Jenže od té doby bylo sucho, tituly si připisovaly ostatní celky a tehdy velikán francouzské ligy vycházel naprázdno.

Jenže nyní jsou zpět v nejlepší formě. Podruhé v tomto roce mohou nad hlavu zvednout trofej pro vítěze LFL, opět tomu předcházelo vyhrané finále proti akademii Team BDS. Tentokrát to stihli o jeden zápas rychleji, protože série skončila 3:1.

Team BDS Academy sice zkraje finále šli do vedení, ale poté LDLC OL převzali otěže a třikrát za sebou zvítězili. Poslední utkání se natáhlo dokonce až na 43 minut, kdy ještě ve 28. minutě měla akademie LEC týmu goldové vedení. Šampionovi se však podařilo misky vah otočit a hru dotáhnout ve svůj prospěch, čímž ukončili nejen zápas, ale i celou sérii.

Velké výkony tradičně předváděl midlaner Eika. Zkušený hráč po návratu z LCS, kde působil v týmu Immortals, patří mezi nejlepší hráče ve Francii. Za 4 zápasy zemřel pouze třikrát, což je jasně nejméně z celé sérii a zároveň byl druhý v DMG po svém parťákovi Exakickovi.

O teprve 18leté ADC svedou týmy z lepších lig velké boje. Podruhé za sebou se stal šampionem nejlepší ERL soutěže a je jasné, že takový talent nezůstane bez povšimnutí. Během offseason z něj bude určitě žhavý kandidát na přestup někam výš.
Bohužel Team BDS Academy podruhé v roce prohrává finále. Úvodní ročník tohoto rosteru v LFL tak opět končí s lehkou stříbrnou pachutí, ale postupem času může organizace vzpomínat spíše s úsměvem. Jelikož působí pouze jako akademie, prošel jejich roster v polovině roku velkou změnou, navíc kvůli špatným výsledkům management do sestavy šáhl i během samotného splitu - a to pro sehranost hráčů není nikdy dobře. 

Přesto se v polepené sestavě, kam dorazil například toplaner Adam, podařilo dojít opět až těsně na vrchol.  Spravit si mohou chuť na European Masters, kde se jim jarní edice příliš nepovedla, protože skončili rovnou ve skupinách se skóre 2-4.

LDLC OL získává celkově pátý titul z LFL do své vitríny, po oslavách a krátké pauze budou rozhodně brzy také vyhlížet European Masters. Na jaře skončili druzí, kdy je přehráli lokální rivalové Karmine Corp. Čerstvému mistrovi Francie se EUM podařilo vyhrát pouze na jaře 2020.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.