League of Legends

Francouzská LFL se vyrovnává, na čele najdeme dvě LEC akademie

Francouzská LFL se vyrovnává, na čele najdeme dvě LEC akademie
16. 2. 2024
  |  

Nejprestižnější evropská regionální liga při vstupu do druhé poloviny vyrovnala stavy a o první místo se dělí rovnou tři týmy. Celek vedený českým koučem je od playoff daleko, rozdílné problémy řeší Kamilius.

Týmy se vrátily z francouzského Nice zpět do svých kanceláří, po LFL Days přišla na řadu klasická herní kola. Online prostor nejvíce vyhovoval Karmine Corp Blue, Team GO a BDS Academy, tyto týmy byly stoprocentní. 

Akademie Karmine Corp a BDS se po tomto týdnu díky zaváhání BK Rog společně s tímto celkem ocitly na prvním místě LFL, na záda jim dýchají Team GO a především Gentle Mates se slovenským supportem Kamiliem. Všem zmiňovaným celkům by už mělo playoff utéct jen velmi těžko, teoreticky každému může stačit jediné vítězství navíc.

LFL po desátém kole | Zdroj: Leaguepedia

Ve spodní polovině tabulky je situace velmi vyrovnaná, bilanci 4-6 sdílí tři celky, které se poperou o poslední místo ve vyřazovací části. Aegis na 3-7 mají pozici složitou, téměř nemožný je postupový scénář pro Team Du Sud. Celek vedený Krakeerem sice na LFL Days vyhrál první duel, motivace to ale nebyla dostatečná. Následující tři prohráli a cesta z posledního fleku nevypadá reálně.

V příštím týdnu budeme znát první jisté postupující, LFL přinese další dvě odehraná  kola.



Zdroj úvodní fotografie: Gentle Mates

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč