CS:GO

Francouzská bitva pro Vitality! G2 padli 0:2, Apex & ZywOo hlavními hvězdami

Francouzská bitva pro Vitality! G2 padli 0:2, Apex & ZywOo hlavními hvězdami
17. 12. 2021
  |  

Uprostřed noci středoevropského času vypukl zápas na BLAST Premier World Final mezi G2 Esports a Vitality.

Francouzská bitva světového formátu na BLAST Premier World Final 2021 v dánské Kodani ukázala CS:GO nejlepšího formátu. G2 Esports ve velkém derby s Vitality padli 0:2 a musejí se potácet spodní částí bracketu.

G2 vs. Vitality

Výsledek 0:2
  • de_nuke 10:16 (9:6)
  • de_mirage 13:16 (9:6)
  • de_dust2 

Obě mapy, které měli možnost fanoušci vidět v semifinále Upper Bracket, měly velmi podobný průběh. V obou případech se G2 v první polovině dostali do vedení 9:6, ale ani v jednom případě jej neudrželi. Na první mapě dokonce ve druhé polovině uhrál francouzský celek G2 Esports pouze jediné kolo a dlouhá šňůra vynesla Vitality do vedení v sérii.

Druhá mapa, kterou si zvolili sami G2, přinesla vyrovnanější průběh, který rozseklo až 29. kole. V něm totiž Vitality zpečetili své vítězství 16:13 a celkově 2:0.

Prohra G2 může mrzet hned z několika důvodů, kromě "nutnosti" jít spodní částí bracketu, tak hned v prvním zápase narazí na favorita turnaje Natus Vincere, zároveň pomyslně je mohla výhra nad Vitality vystřelit rovnou do TOP3 závěrečného turnaje roku.

G2 se s NAVI utkají už dnes v podvečer od 16:30. Poté (19:30+-) dojde na souboj Liquid s Atralis. Celý turnaj vyvrcholí v neděli.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.