League of Legends

[Aktualizováno] Upset stihne začátek Worlds, Hylissanga zastoupí Rhuckz

[Aktualizováno] Upset stihne začátek Worlds, Hylissanga zastoupí Rhuckz
27. 9. 2022
  |  

Update: Upset má negativní testy a stihne všechny zápasy play-inu, Hylissang se do Mexika ještě nedostane.

Aktualizováno 29. září: Dobré zprávy z tábora Fnatic. Upsetovi je lépe a po negativních testech má povoleno letět do Mexika, kde se připojí k týmu. Počítá se s jeho zapojením do všech utkání, tedy i úvodních matchů s EG či Chief Esports. Bean si tak druhé Worlds za sebou nezahraje. Hylissangovi vychází negativní testy teprve chvíli, tudíž ještě nemůže cestovat a jeho místo tak zastoupí Portugalec Rhuckz. Zkušený hráč si odbyde premiéru na té největší stage.

---

Fnatic museli přikročit k požádání Riot Games o výjimku z pravidel a povolenou účast dalšího náhradníka, s týmem už předem na Worlds vyrážel německý marksman BEAN. Ten si atmosféru základních skupin světového šampionátu dokonce zkusil už minulý rok, když zastupoval Upseta, který tehdy z turnaje odletěl kvůli rodinným důvodům.

Letos kvůli covidové nákaze ze startu odpadl i zkušený support Hylissang, který si na Worlds může zahrát popáté. Dokud nebude moct na turnaj odletět a připojit se k týmu, i jeho nahradí hráč akademie Fnatic, portugalský support Rhuckz. Po Attilovi teprve druhý hráč z jihoevropské země po Attilovi, který na Worlds nastoupí.

Fnatic Team Queso | Zdroj: LVP

BEAN minulý rok ostudu neudělal, ale nijak výrazný na druhou stranu také nebyl a Fnatic skončili v základní skupině. Nyní je botlinka ještě větší otazníkem, Fnatic TQ se totiž ve španělské LVP v létě vůbec nedařilo. Sestava, která na jaře ligu vyhrála a v EU Masters skončila ve čtvrtfinále, tentokrát ani nepostoupila do playoff a v desetičlenné soutěži skončila až na ostudném osmém místě, navíc v roce, ve kterém LVP zažívá spíše menší úpadek.

Postupové ambice Fnatic tak jsou výrazně ohroženi. Ačkoliv o nich mnoho fanoušků a expertů uvažovalo jako o jasném vítězi skupiny a postupujícímu týmu, nyní nezbývá jen doufat, že se celek s jediným českým hráčem na Worlds Humanoidem přes play-in probojuje i s náhradníky.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč