League of Legends

Fnatic v cestě do skupin MSI stojí nejprve Čína, FlyQuest vyzvou světové šampiony

Fnatic v cestě do skupin MSI stojí nejprve Čína, FlyQuest vyzvou světové šampiony
2. 5. 2024
  |  

MSI Den 3 je tady. Play-in pozná první postupující, což podle prognóz mají být oba asijské celky. Fnatic či FlyQuest se ovšem pokusí o nemožné.

V úvodním kole play-inu favorité vyhráli, bude tento trend pokračovat? Pokud ano, znamenalo by to, že oba západní týmy spadnou do nižšího bracketu a pro kvalifikaci do základní fáze je ještě jeden duel. Fnatic i FlyQuest čeká náročný úkol, musí porazit své protějšky, tedy druhé seedy, z Asie.

Ve skupině A selhání T1 proti vicemistrovi LCS asi moc očekávat nelze. Úřadující světový šampion sice skončil doma v Koreji druhý, ale stále patří mezi vůbec nejlepší týmy světa. Pokud ovšem chce jít někdo do série s pořádným hopiem v krvi, tak by se přeci jen něco našlo. T1 proti Eternal Esports nevypadali zas tak dominantně a latinskoamerický celek s nimi v obou hrách držel poměrně vyrovnanou partii. Vše hovoří pro FlyQuest!

Ale teď vážně. LCS zástupce se s největší pravděpodobností propadne o úroveň níže, kde může znovu narazit na PSG Talon, proti kterým reverse sweepnul úvodníí sérii celého MSI. 

A co Fnatic? Humanoid a spol. si hravě poradili s GAM 2:0 a zaslouženě postoupili. Stejný osud čekal LPL dvojku Top Esports, která dorazila v nabitém rosteru. Jména jako JackeyLove, Meiko či 369 patří mezi stálice mezinárodní i domácí scény. Ani zde moc velké naděje evropský tým nemá, ale takový upset zkraje MSI by byl fantastický.

Také LEC organizace se nejspíše propadne o level dolů, kde si zahraje s lepším z dvojice Loud či GAM. Vzhledem k úvodnímu duelu by to neměl být problém, a tak v základní fázi Fnatic snad uvidíme.

Rozhodující matche jsou na programu v pátek. Nejprve si zahrají od 10:00 T1 s FlyQuest, po nich jdou na řadu právě hned Fnatic. Sledovat lze jako již tradičně na Twitch kanále Riot Games či Hitpoint Masters.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.