Valorant

Fnatic to dokázali. V několikahodinové bitvě porazili M3C a míří do Reykjavíku

Fnatic to dokázali. V několikahodinové bitvě porazili M3C a míří do Reykjavíku
24. 3. 2022
  |  

Úvodní část VALORANT Champions Tour 2022: Masters Stage 1 - Reykjavík nebude bez české účasti v podobě Magnuma ve Fnatic! Tým dokázal v dlouhé bitvě přetlačit M3 Champions a postupuje.

Včerejší zápasy Upper Bracket Round 2 nabídly velké souboje mezi Fnatic a M3 Champions, respektive mezi FunPlus Phoenix a Team Liquid. Druhý zápas nabídl jednoznačnou podívanou, která dopadla úspěšně ve prospěch FunPlus Phoenix, v tom druhém se fanoušci nemohli nabažit dlouhou sérií.

Fnatic ovládli první mapu série (Fracture 13:11) a vypadalo to, že budou mířit do finále Upper Bracket bez větších problémů. Opak byl pravdou a M3 Champions se dostali zpět do zápasu po druhé mapě (Bind 13:8) a vše se mělo rozseknout na Splitu. 

Diváci se dočkali neuvěřitelných 44 kol! Prakticky dvojnásobek toho, co bylo možné sledovat na druhé mapě. Fnatic ani M3 Champions nechtěli šanci na finále zahodit a do Lower Bracket se nechtělo ani jendomu celku.
Několikanásobné prodloužení rozsekli Fnatic za stavu 22:21, kdy místo aby M3C šli pro další prodloužení, bodoval jejich soupeř a Bind mířil ve prospěch Magnuma a jeho spoluhráčů v poměru 23:21.

Fnatic tak mají jistotu TOP3, která zaručuje účast VALORANT Champions Tour 2022: Masters Stage 1 - Reykjavík a také tým získá minimálně 22000 euro.

Český hráč se svými spoluhráči si dá pár dní pauzu a následně nastoupí do zápasu Upper Bracket Final, kde bude soupeřem výše zmíněný tým FunPlus Phoenix. V Lower Bracket zůstávají M3C, kteří se utkají s G2 Esports, Team Liquid narazí na Guild Esports.

Finále Upper Bracketu je naplánováno na pátečních 16:00. 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport