CS:GO
League of Legends
Valorant
Zajímavosti

Fnatic slaví 18 let

Fnatic slaví 18 let
24. 7. 2022
  |  

Psal se 23. červenec 2004, když Sam Mathews a Anne Mathews založili organizaci Fnatic, která se za 18 let stala světovým fenoménem a předním brandem v esportu.

Fnatic oslavili během 23. července své 18. výročí, respektive narozeniny. Organizace si od svého založení prošla několika vzestupy a pády, vystřídala podporu desítky herních titulů od World of Warcraft, přes Dota 2, Rocket League až do současnosti, kdy jsou fenoménem zejméně CS:GO a League of Legends týmy.

V populárním FPS titulu Counter-Strike dokonce patřil tým Fnatic v minulosti k nejlepším z nejlepších. Několik ovládnutých Majorů, DreamHack a ESL turnajů i další desítky medailových umístění. V posledních letech však tým ustoupil z příček nejvyšších a snaží se opět nastartovat s novými hráči.

 



Během startu druhé dekády nového tisíciletí se podařilo League of Legends sestavě organizace Fnatic ovládnout Riot Season 1 Championship (předchůdce dnešních Worlds). Tým také několikrát kraloval z triumfu v rámci evropské EU LCS / LEC a z novodobé éry pak stojí za zmínku zejména 2. místo ze světového šampionátu Worlds 2018. 

Nezbývá než popřát organizaci Fnatic jen to nejlepší, minimálně do dalších 18 let! A to nejen na poli aktuálně podporovaných esport titulů, ale i v rámci partnerství a popularizace esportu v mainstreamu.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.