League of Legends

Fnatic před Worlds opět v krizi, znovu je nejistý start nejen Upseta

Fnatic před Worlds opět v krizi, znovu je nejistý start nejen Upseta
24. 9. 2022
  |  

I v letošním roce evropské vicemistry Fnatic sužují problémy se sestavou těsně před startem světového šampionátu. Zdravotní komplikace možná zamezí start dvou klíčových hráčů.

Po kontroverzních událostech minulé sezóny, kdy Upset opustil tým Fnatic těsně před startem Worlds z osobních důvodů, možná i letos nebude mít možnost hvězdný německý marksman zasáhnout do vrcholné akce sezóny. Opět by tak přišel o debut na Worlds, který by možná nejlepšímu evropskému marksmanovi posledních let konečně slušel.

Tentokrát je ale situace odlišná a komplikovanější, v týmu Fnatic řádí Covid, který navíc trápí i druhou polovinu botlane, zkušeného supporta Hylissanga. Od svého přestupu do Fnatic v roce 2018 by Hyli na Worlds chyběl poprvé, nepřidat pátý šampionát v řadě by pro stálici v sestavě a posledního hráče, který pamatuje finále světového šampionátu v oranžovém dresu, bylo po složité sezóně tvrdou ránou.

Vyjádření týmu FNC | Zdroj: Twitter Fnatic

Tým nyní zkoumá možnosti a konzultuje situaci s Riot Games a příslušnými úřady. Pokud by nedošlo ke včasnému uzdravení, budou muset přijít náhradníci. Marksman pozice by měla být znovu obsazena bez problému, na soupisce totiž jako sub figuruje BEAN, který je i členem akademie Fnatic TQ. Jako support s ním v sezóně nastupoval Rhuckz, který by mohl být teprve druhým Portugalcem po Attilovi na Worlds.

Odlišné problémy trápili i jiné týmy, u vietnamského vicemistra ale nakonec vše dobře dopadlo.

Komunita pak volá i po jiných zajímavých možnostech, které by se určitě líbily i domácím fanouškům, jako botlinka XL Patrik a Mikyx. To ale dle pravidel major regionů není bez výjimek možné, proto Fnatic může zvažovat jen ERL úroveň a hráče bez kontraktů. Dostupný je nyní z těch nejzajímavějších jmen například Rekkles, jehož návrat na Worlds v barvách Fnatic by zcela psal nejzajímavější příběh šampionátu.

Čas běží rychle, zbytek týmu se již dnes vydal na cestu do Spojených států. O situaci vás budeme informovat i zde, Worlds začínají 29.9. ve 22:00, Fnatic cestu zahájí ve 23:00 proti Evil Geniuses.

Zdroj úvodní fotografie: lolesports
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč