League of Legends

Fnatic padli s G2 v zápase týdne, Rogue udrželi neporazitelnost proti Vitality

Fnatic padli s G2 v zápase týdne, Rogue udrželi neporazitelnost proti Vitality
29. 1. 2022
  |  

Nepovedený víkend pro Čechy. Jak Carzzy, tak i Humanoid prohráli v možná dosavadních největších zkouškách jarního splitu LEC.

Zápas týdne mezi G2 a Fnatic dopadl vítězně pro první jmenovanou organizaci. Caps a spol. šli do utkání po dlouhé době jako outsider, tato netradiční pozice jim možná seděla, protože soupeře do ničeho příliš nepustili. V sezóně si tak připisují jednu z nejcennějších výher, která dokazuje, že jejich nastolená cesta se jeví jako ta správná. Perfektní KDA si odnesli BrokenBlade, Targamas i Flakked.

Naopak Fnatic nejenže pokusili den předtím poprvé pocit porážky, stejný výsledek je čekal i právě s G2. Z neporažené organizace na dvě b2b prohry, což může zamávat s psychikou týmu. Poprvé narazili na silnější soupeře a konfrontace se sobě rovnými nedopadla dobře. Například Humanoid si proti G2 nepřipsal jediný kill a sám pětkrát umřel. 

Fnatic se rázem z prvního místa posouvá na dělené druhé právě s G2, které postupně nabírá na síle. 

Rogue kralují lize

Dosavadní největší překvapení LEC jsou Rogue. Po odchodech opor možná nikdo nečekal, že po 7 zápasech budou na prvním místě a neporažení. Nejedná se o náhodu, v cestě jim stáli už Fnatic, MAD Lions a Team Vitality. Všechny jmenované navíc porazili přesvědčivě, zejména poslední duel proti Carzzymu a jeho partě naznačil skutečnou sílu Rogue.

Korejský import do jungle Malrang vypadá jako velká trefa do černého, stejně tak řecké ADC Comp. Rogue zaslouženě kralují LEC tabulce bez jediné prohry a stále živí naděje na perfektní split 18-0. Po téměř polovině ligy lze říci, že potenciál na to rozhodně mají.


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.