CS:GO

Fnatic otočili finále REPUBLEAGUE Tipos Season 2 a berou další triumf

Fnatic otočili finále REPUBLEAGUE Tipos Season 2 a berou další triumf
20. 11. 2021
  |  

Sobotní večer přinesl očekávané BO3 finále turnaje REPUBLEAGUE Tipos Season 2 mezi Fnatic a Eternal Fire.

Dlouhé týdny neporažené týmy Fnatic a Eternal Fire se utkali o pozici šampiona REPUBLEAGUE Tipos Season 2. Souboj týmovosti povýšil o stupínek výše také souboj sniperů mezi smooya a woxicem.

fnatic vs. Eternal Fire

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo 13:16
  • de_inferno 16:2
  • de_overpass 16:7

Na úvodní mapě oba celky předváděly nesmírně kvalitní a především také vyrovnaný výkon, který vyvrcholil až v samotném závěru. Do něj vstupovali lépe hráči fnatic, nicméně za stavu 13:13 se dokázali Eternal Fire odpoutat a dokráčet pro vedení v sérii.

Druhá mapa finálového klání nabídla absolutně opačnou podívanou. Fnatic dominovali všude po mapě a celkově svému soupeři dovolili pouhá 2 kola. Jasná demolice 16:2 znamenala vyrovnání série, kterou měl rozhodnout až Overpass.

I na rozhodující mapě bylo vidět, kdo si chce jít za titulem. Dominující fnatic, které v celé sérii táhl zejména britský hráč William "mezii" Merriman, jehož celkové ADR dosáhlo hodnoty 108,7,  nenechali nic náhodě a velmi svědomitě kontrovali jednotlivá kola. Eternal Fire sice dokázali uhrát o něco málo víc kol, než na předchozí mapě, ale efekt z toho byl prakticky nulový.

Po 23 kolech bylo rozhodnuto a fnatic mohli začít slavit triumf z REPUBLEAGUE Tipos Season 2, který jim kromě pokračující neporazitelnosti přinesl také $71,000.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.