League of Legends

Fnatic mají další mezinárodní zklamání. Trapný výkon, omlouval se Nightshare

Fnatic mají další mezinárodní zklamání. Trapný výkon, omlouval se Nightshare
5. 7. 2024
  |  

Odčinění MSI a postup Fnatic do semifinále? Nikoliv. Evropský tým selhal s Team Liquid znovu a ze Saudské Arábie může znovu odletět.

Fnatic a vypadnutí s Team Liquid na mezinárodní akci. Name a better duo. Evropská dvojka vyrazila do Saudské Arábie, aby rozehrála netradiční turnaj v League of Legends circuitu. Po dlouhé Riot Games povolil akci, kterou neorganizuje on sám. Pro Humanoida a spol. to ovšem mělo nejkratší možné trvání.

Po jedné BO3 na Esports World Cup končí a mohou odcestovat zpět do Berlína, kde zahájí přípravu na zbytek LEC splitu. Od Fnatic se čekalo, že do série s Team Liquid vstoupí mnohem lépe a odčiní nedávné MSI, kdy s LCS celkem překvapivě vypadli. Nutno říct, že se ze zápasů moc nepoučili a jejich výkony na Blízkém Východě možná ještě horší.

Kritických slov nešetřil ani trenér Nightshare. "Neskutečně trapný výkon, omlouváme se Evropě", napsal na svůj X profil po zápase. Podruhé v krátké době tak NA porazilo EU, což dále žhavi debaty o tom, který region je v současnosti lepší. Jde až ale o vedlejší problém Fnatic, jelikož i s LEC mají momentálně sérii 5 porážek v řadě. Před klíčovou částí sezóny rozhodně varovný problém.

Team Liquid bylo zkrátka ve všem lepší a zaslouženě postupuje do dalšího kola. V semifinále vyzvou T1, které ještě před nimi z turnaje vyprovodilo čínské BLG. 

Dnes EWC pokračuje dalšími sériemi. V akci uvidíme Top Esports s Gen.G a další EU-NA souboj mezi G2 a FlyQuest. Pokud nedojde na nic překvapivého, uvidíme v semifinále zajímavý duel mezi evropskou a korejskou jedničkou. Sledovat můžete dnes od 17:00.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.