League of Legends

Fnatic končí letní split na třetím místě, o titul si zahrají Rogue s G2

Fnatic končí letní split na třetím místě, o titul si zahrají Rogue s G2
10. 9. 2022
  |  

LEC zná své finalisty. V semifinále zvládli Rogue zvrátit nepříznivý výsledek 0:1 a postoupit, díky čemuž si zopakují jarní souboj o trofej proti G2.

Po dlouhé době šli Fnatic do série proti Rogue jako favorit, na casterském desku jejich hladkou výhru předvídali dokonce všichni analytici. A úvodní zápas fanoušky v tomto duchu skutečně navnadil, dominantní vítězství a výborný Humanoid naprosto zničili svého soupeře. Jenomže to v semifinále bylo všechno, od druhého utkání přebrali otěže Rogue a zaslouženě postupují do finále.

Fnatic vyšel úvod se Sylasem a Yuumi, oba championy potom Rogue začli banovat a náhrady v podobě championů jako Azir či Lulu se příliš nepovedla. Jejich soupeř získal potřebné momentum, kdy se probudil například i jungler Malrang, a začali Humanoida a spol. přehrávat. Díky třem přesvědčivým výhrám v řadě si tak podruhé v roce zahrají o trofej, znovu proti G2.

Na jaře z toho byla jasná výhra 3:0 pro úřadující šampiony, stejné skóre bylo k vidění i v poslední BO5 sérii těchto týmů v předchozím kole play-off. Díky této výhře si G2 zajistili postup do finále, které se odehraje v neděli 11. září.

Rogue kromě toho, že potřetí zabojují o vysněnou LEC trofej, se také přímo kvalifikovali na Worlds. Naopak Fnatic musí projít nejprve play-in fází, v posledních dnech se ale vyrojily možné problémy vietnamských týmů s vízy, ale situace zatím není zdaleka vyjasněná.

Finále můžete sledovat na Twitch kanále LEC, případně naladit český komentář na Hitpoint. Casteři tuzemské ligy jsou přímo na místě ve Švédsku a mohou tak nasát výbornou atmosféru.   

Semifinále LEC

  • Fnatic - Rogue 1:3

Finále LEC

  • G2 - Rogue (11. září, 17:00)

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.